< Tilbage

Dansk landmand tester Googles fremtidsbrille08-05-2014 - 13:51

 

Kvægproducent fra Djursland tester brillen, som er et elektronisk medie med en skærm og et kamera, der leverer data i brugerens synsfelt. Testen sker i samarbejde med Videncenteret for Landbrug og Erhvervsakademi Aarhus. 

Kvægproducent Mikkel Juhl Nielsen fra Karensminde på Djursland afprøver Google Glass. Erhvervsakademi Aarhus ejer brillen og vil sammen med Videncentret for Landbrug som de første herhjemme teste dens potentiale i landbruget. Foto: VfL.

 

Kvægproducent Mikkel Juhl Nielsen fra Følle på Djursland bliver den første danske landmand, der tester Googles meget omtalte internetbrille, der indtil nu kun findes i meget få eksemplarer.

Googles brille er et elektronisk medie med en skærm og et kamera, der via stemmekommandoer og en berøringsflade leverer efterspurgt data i brugerens synsfelt. 

Brillen kan også optage foto og video og dele det med andre.

For Mikkel Juhl Nielsen er tablets og smartphones allerede vigtige værktøjer i hverdagen, og han er derfor spændt på, om brillen kan blive et endnu bedre it-redskab til at forbedre overblikket og dermed bundlinjen.

  -Projektet vil involvere datamatiker- og jordbrugsteknologstuderende og virksomheder, og vi ser frem til at kunne være blandt de første i Danmark, der arbejder med denne nye teknologi. Der er mange spændende indgangsvinkler med briller som disse, siger udviklings- og innovationschef Hanne Troels Jensen fra Erhvervsakademi Aarhus, der tester brillen i samarbejde med Videncentret for Landbrug.

 

Forbedrer overblikket

Mikkel Juhl Nielsen ser frem til at afprøve brillen.

- Det lyder da lidt fremmed og science fictionagtigt at skulle gå rundt med, men i dag bruger vi jo allerede mange forskellige it-systemer og app’s til at registrere tidsforbrug i marken, holde styr på foderforbrug, fødsler og brunst. Det ville da være herligt, hvis alt dette kunne samles i ét medie, siger han.

 

Stort potentiale 

Landbruget fremsatte tilbage i 2009 en vision om ’landmandsbrillen’, der giver relevante informationer og data på stedet og uden brug af hænder. 

Nu, hvor Erhvervsakademi Aarhus stiller Google Glass og knowhow til rådighed for projektet, er denne vision kommet et stort skridt nærmere målet

Det siger chefkonsulent Nicolai Fog Hansen fra Videncentret for Landbrug.

- Vi ser et stort potentiale i Google Glass og brillens mulighed for at optimere arbejdsprocesser i et erhverv, hvor medarbejdere ikke kan have en computer med sig og helst skal have begge hænder frie, fortsætter han.

- Mængden af data og informationer øges konstant, og landmanden mister hurtigt overblikket. Han bliver derfor nemt låst fast bag skærmen på kontoret, selvom der er behov for ham ude i bedriften. I dag er alternativet en stigende mængde forskellige håndholdte enheder – én til hvert system. Landmanden har behov for adgang til relevante informationer og data dér, hvor han er, og her kan brillen blive et vigtigt hjælpemiddel, siger Nicolai Fog Hansen.

< Tilbage