< Tilbage

DLG vil omsætte for 100 milliarder kroner om ti år 14-01-2013 - 21:51

Over et tusinde landmænd og andre interesserede besøgte DLGs VækstForum hos Kongskilde Maskinfabrik ved Sorø

Koncernchef Kristian Hundebøll, DLG kiggede ind i fremtiden på VækstForum. Foto: Åge Krogsdam.

Af journalist Aage Krogsdam

I de kommende år skal DLG være en global aktør inden for korn, plantedyrkning, vitaminer, mineraler, service, energi, food og gartneri. Fremtidige markeder er Rusland, Kina, Afrika og Sydamerika. 

Det fastslog koncernchef i DLG Kristian Hundbøll i sit indlæg på VækstForum konferencen. Koncernchefen sagde videre, at den udvikling DLG havde gennemgået de sidste ti år med en stigning i omsætningen fra ti milliarder kroner i 2000 til over 40 milliarder kroner i dag, var der ingen, der havde spået.

Men som udviklingen går nu, er det realistisk at kalkulere med at DLG vil nå en omsætning på 60 milliarder kroner inden for de næste tre år. Det er samtidig koncernchefens drøm at nå 100 milliarder i omsætning inden for de næste ti år.

-Væksten er ikke et mål i sig selv, men de udenlandske aktiviteter skal være med til at sikre danske landmænd og landmandskunder optimale konkurrencemæssige fordele via samhandel med DLG, sagde Kristian Hundebøll.

Om ti år vil den globale råvareforsyningsvækst ske i Kina, Østeuropa, Afrika og Sydamerika og der vil være få spillere, der kontrollerer råvarehandlen, blandt andet Cargill, Bunge, Glencore, Dreyfuss og ADM. Disse selskaber vil kontrollere omkring 80 procent af markedet. Samtidig vil nye aktører træde ind på markedet blandt andet banker og finansielle som Maquire, Rabobank og Marubeni. Og det er vigtigt at vi gennem innovation, udvikling og investeringer er med i den udvikling, fastslog koncernchefen.

< Tilbage