< Tilbage

DanHatch køber fransk rugeri02-08-2017 - 14:45

Rugerikoncernen, som ejes af DLG og Danish Agro, køber det franske rugeri Goasduff

 

DanHatch med hovedsæde i Vrå i Nordjylland, er et af de største rugerier i Europa og er nu på vej til at udvide aktiviteterne til Frankrig. Foto: DanHatch.

DanHatch Denmark A/S har sammen med sin belgiske partner Belgabroad underskrevet en hensigtserklæring om at opkøbe aktier i det familieejede rugeri Goasduff, der ligger i Plabennec i Frankrig, oplyser DanHatch i en pressemeddelelse.

 

De tre rugerivirksomheder fører nu eksklusive forhandlinger med henblik på at Belgabroed og DanHatch, gennem et 50/50 ejet selskab, bliver hovedaktionærer i Goasduff, mens familien Goasduff fortsætter som en vigtig minoritetsaktionær.

 

For alle tre virksomheder vil det nye samarbejde omkring Goasduff være et vigtigt skridt i den internationale konsolidering af rugerisektoren og føre til en styrkelse af hver enkelt af parterne. Samarbejdet vil ligeledes betyde, at Goasduff vil kunne fortsætte sin regionale og nationale udvikling, oplyser DanHatch.

 

 Goasduff er velforankret på det franske marked med et godt ry, og derudover har Goasduff stor ekspertise og know-how om langsomt voksende racer og markedskoncepter, hvilket tilsammen udgør et solidt udgangspunkt for det fremtidige samarbejde mellem de tre virksomheder. Belgabroed og DanHatch kan dertil byde ind med deres omfattende viden om traditionelle racer samt en stor viden om det internationale marked. På den måde vil samarbejdet give mulighed for at levere en bred vifte af kyllingetyper, der opfylder de høje kvalitetsstandarder i fjerkræproduktion, som kræves af de europæiske forbrugere. 

  

DanHatch-rugerier

Med rugerier i Danmark, Polen og Finland er DanHatch koncernen en af de største rugerivirksomheder i Europa med en årlig produktion på 365 millioner rugeæg og et årligt salg på cirka 270 millioner daggamle slagtekyllinger.  

DanHatch ejes ligeligt af Danish Agro og DLG.

 

Om Belgabroed og Goasduff

Belgabroed indgår i en virksomhedsgruppe, som producerer 165 millioner daggamle slagtekyllinger og eksporterer 150 millioner rugeæg hvert år. Koncernen har en omsætning på 190 mio. EUR og beskæftiger 125 personer.

Goasduff beliggende i Plabennec i Frankrig er et familieejet selskab, som blev etableret for 60 år siden af Louis Goasduff. Virksomheden producerer 65 millioner daggamle slagtekyllinger hvert år med udgangspunkt i en forældredyrsproduktion på 550.000 høner. 

 

Virksomheden er aktiv på det franske marked og har erfaring med at opfylde de forskellige regionale markedskrav. Goasduff har en omsætning på 22 mio. EUR og beskæftiger i alt 97 personer.

< Tilbage