< Tilbage

Danish Agro på opkøb i landbrugsmaskinbranchen18-08-2017 - 14:56

I løbet af få dage har Danish Agro meldt om køb af to danske maskinforretninger

 

Claas-forhandleren Ringe Maskinforretning A/S overtages af Danish Agro. Foto: Danish Agro.

Af Helge Lynggaard

 

Danish Agro kunne tirsdag meddele, at der var indgået aftale om at overtage den fynske Claas maskinhandler Ringe Maskinforretning A/S, hvor Danish Agro overtager alle aktier.

 

Dagen efter - onsdag - kom der en ny meddelelse om, at endnu en dansk Claas forhandler er blevet opkøbt af Danish Agro - denne gang Røstofte Maskiner A/S med afdelinger i Mern og i Sakskøbing.

 

Ugens første erhvervelse var som nævnt Ringe Maskinforretning, der ifølge en pressemeddelelse om overtagelsen er en anerkendt og veletableret maskinforrening på Fyn med stor erfaring med Claas’ produkter.

 

 -  Derudover har selskabet, der beskæftiger 28 erfarne medarbejdere, en stærk ledelse og omsatte i 2016 for 109 mio. kr., understreger koncernchef Christian Junker, Danish Agro.

 

- Vi er meget glade for, at vi med aftalen har sikret, at Ringe Maskinforretning A/S bliver en del af den fremtidige stærke forhandlerstruktur i Danmark. Vi har haft en god og tillidsfuld dialog med Hanne Korsdal Andersen, der er administrerende direktør og medejer, og jeg ser et stort potentiale i selskabet, samt de meget dygtige medarbejdere, siger han.

 

Senere på ugen kom så meddelelse om opkøb af Røstofte Maskiner A/S. Danish Agro overtager 75 procent af aktierne i maskinforretningen.

 

- Røstofte Maskiner A/S har en stærk ledelse samt 37 dygtige medarbejdere med stor Claas erfaring, som hver dag gør en forskel for de danske landmænd, siger Christian Junker.

 

- Jeg glæder mig derfor over, at Røstofte Maskiner A/S, der sidste år omsatte for 158 mio. kr., med aftalen har ønsket at være en del af den fremtidige forhandlerstruktur i Danmark. Her vil de komme til at spille en vigtig rolle. Når Dann Nielsen, der er administrerende direktør og ejer af selskabet, inviterer os til at blive medejere af selskabet er vi naturligvis klar til det. Jeg ser et stort potentiale i selskabet, samt de meget dygtige medarbejdere, siger Christian Junker.

 

-Vi har i de sidste fem år som CLAAS forhandler været inde i en positiv udvikling og genereret en solid indtjening. Denne udvikling ønsker jeg skal fortsætte til gavn for vores kunder og medarbejdere. Jeg er overbevist om, at vi i fællesskab har bedre mulighed for at udvikle min maskinforretning til en plads i fremtidens marked, siger den hidtidige ejer Dann Nielsen i en pressemeddelelse.

< Tilbage