< Tilbage

Chefskifte i Danish Agro et stort tilløbsstykke01-10-2017 - 15:22

Festlig stemning og god mad var bærende elementer til torsdagens reception, hvor Danish Agros koncernchef, Christian Junker, takkede af efter mere end 30 år. Ved samme lejlighed blev den kommende koncern-chef Henning Haahr, budt velkommen.

 

Christian Junker fik overrakt denne bog af bestyrelsesformand Jørgen Mikkelsen, der opfordrede ham til at skrive om milepælene i Danish Agro til denne bog om koncernen. Bogen består foreløbig kun af blanke sider, men vil senere blive udgivet af LandbrugsAvisen. Foto: Helge Lynggaard.

 

Af Helge Lynggaard

 

Over 400 gæster havde torsdag formiddag valgt at lægge vejen omkring et af de store hoteller   på Amager, hvor Danish Agro holdt reception i anledning af chefskiftet i koncernen.

 

Koncernchef Christian Junker takkede af efter mere end 30 år i virksomheden. Fra mandag i næste uge er det Henning Haahr, der er koncernchef i den store grovvarekoncern.

 

De mange gæster var troppet op for dels at takke og sige farvel til Christian Junker og samtidig byde Henning Haahr velkommen.

 

Talerækken var lang. Det gennemgående træk i talerne var, at Christian Junker har udført en kæmpe indsats i grovvarebranchen til gavn for først og fremmest danske landmænd ved at have ført den daværende Østsjællands Andel frem til en af Europas største grovvarekoncerner.

 

Men talerne blev i høj grad også krydret med anekdoter og historier om Christian Junker som den karismatiske leder, der er rigtig god i forhandlinger – og som efter møderne er kendt for at sætte stor pris på god mad og vin.

- Tak for din indsats. Den har været enestående, og den har sikret os fremgang og udvikling. Du vil så sige, at det er resultatet af en holdindsats, men til gengæld vil jeg sige, at du har sat standarden, sagde formanden for Danish Agros bestyrelse, gdr. Jørgen Mikkelsen.

 

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, fortsatte i samme spor, da han sagde til Christian Junker:

- Du har sat dine aftryk. Af de helt store sager vil jeg nævne, dengang I sammen med DLG overtog KFK. Der sad to danske andelsforetagender overfor den ypperste privatkapitalisme godt hjulpet af Nordeuropas dyreste konsulenthuse og så endte det med, at I bestemte, hvordan I skulle overtage og dele KFK imellem jer. Respekt for det, sagde Martin Merrild.

 

Kontinuiteten er sikret

Christian Junker lovede forsamlingen, at koncernen får en ny og god koncernchef i Henning Haahr.

- Jeg er sikker på, at Henning Haahr vil sikre kontinuiteten i koncernen. Men selvfølgelig er der også ting, der vil blive ændret, for vi lever i en omskiftelige verden, og hvad der var rigtigt i går er måske ikke det rigtige i morgen. Derfor er det vigtigt, at organisationen er omstillingsparat, sagde Christian Junker.

 

Han understregede den store betydning, det har for koncernen, at han sammen med Henning Haahr i flere år har kørt parløb, og Henning Haahr derfor kender hvert et hjørne i den store virksomhed.

 

Henning Haahr understregede overfor de mange gæster, at skiftet i Danish Agro-koncernen ikke vil betyde de store ændringer.

 

- Det bliver nærmere en evolution, for den overordnede strategi bliver ikke ændret, men min ledelsesstil er anderledes end Junkers, understregede Henning Haahr, som fra mandag morgen er Danish Agros koncernchef.

 

  

Artikel fra Grovvarenyt  nr.  39,  29. september 2017

 

 

< Tilbage