< Tilbage

DLG mangedobler kapaciteten ved Vordingborg06-07-2017 - 14:28

Den 300 mio. kr. store havneudvidelse på Masnedø ved Vordingborg vil give DLG sin største og mest moderne lagerfacilitet for korn i Danmark

 

Udvidelsen af havnen på Masnedø vil ske mellem båden forrest i billedet og DLGs nuværende siloer og anlæg på havnen. Foto: DLG

DLG investerer sammen med Copenhagen Merchants et trecifret millionbeløb i nye havnefaciliteter på Masnedø ved Vordingborg. 

 

Det vil forøge lagerkapaciteten fra de nuværende 40.000 tons til i alt 150.000 tons. Vordingborg Kommune investerer et tilsvarende beløb i en udvidelse af havnen, oplyser DLG i en pressemeddelelse.

Masnedø bliver DLG-koncernens største lager med forbedrede muligheder for avanceret lagring, tørring og sortering af korn, hvilket vil øge mulighederne for at afsætte danske landmænds afgrøder på de internationale markeder.

 

Vordingborg Kommunes beslutning om at investere i en udbygning af havnen betyder, at havnen kan modtage skibe på op til 60.000 tons for dellastning i stedet for de nuværende 5.000-7.000 tons skibe. 

 

Samtidig giver de nye havnefaciliteter mulighed for langt hurtigere lastning og losning. DLG får dermed en ekstra udskibningshavn på Sjælland for afgrøder til verdensmarkedet og for modtagelse af råvarer til det danske marked.

- Denne investering er et vigtigt skridt for DLG og en positiv udvikling for Sydsjælland. Vi er meget glade for samarbejdet med både Copenhagen Merchants, hvis aktiviteter komplementerer vores forretning, og med Vordingborg Kommune, der har været meget imødekommende i denne sag, siger vicekoncerndirektør for Produktion & Logistik i DLG, Vagn Hundebøll.

 

- Med investeringen tilpasser vi vores forretning til fremtidens vilkår i landbruget og vi vil kunne tilbyde vores kunder langt bedre faciliteter. Vi vil kunne lukke mindre, utidssvarende lagre, der ellers ville have krævet store investeringer, og vi kan sænke transportomkostningerne væsentligt, siger Vagn Hundebøll.

 

I samarbejde med

Copenhagen Merchants

Havneudvidelsen sker i samarbejde med Copenhagen Merchants, som DLG i forvejen samarbejder med på flere fronter, såvel inden for handel som inden for logistik og havneløsninger. 

Lagerkapacitet og havnefaciliteter vil blive drevet i et selskab, hvor Copenhagen Merchants tager sig af øvrige kunder.

 

 - Det giver god mening for både Copenhagen Merchants og DLG at arbejde sammen om denne udvidelse. Vi er i forvejen samarbejdspartnere, og vore aktiviteter komplementerer hinanden, og snarere end at operere med to parallelle faciliteter giver det derfor mening at samarbejde,” siger adm. direktør i Copenhagen Merchants, Simon Rodian Christensen.

 

 Byggeriet påbegyndes i august i år, og terminalen ventes at kunne tages i brug allerede fra høsten 2018. Faciliteterne vil køre på fuld kapacitet fra 2019.

< Tilbage