<

DLG er på vej til at trække sig ud af Kina14-02-2023 - 22:32

DLG vil i stedet koncentrere investeringer i EU, og aktuelt er Italien en af mulighederne

 

 

 

 

Koncernchef Kristian Hundebøll fortæller på pressemødet om DLGs overvejelser om at trække sig ud af Kina, sekunderet af bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen og finansdirektør Christina Nielsen. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

DLG har gennem de senere år haft produktion af vitaminer og mineraler samt færdigfoder i Kina. Men det kan snart være slut.

 

- Vi tror ikke, at det kinesiske marked på længere sigt er attraktivt for DLG, fortalte koncernchef Kristian Hundebøll onsdag på pressemødet ved offentliggørelsen af regnskabet.

 

- Vi er ikke så eksponeret i Kina, og vi har kun en ejerandel på 20 procent på produktionsanlægget. Men som det fremgår af vores strategi, vil vores investeringer fremover have fokus på det europæiske marked. Så vi vender nok snuden hjem mod gode, gamle EU og med gode stabile rammer. Vi har jo også 95 procent af vores omsætning på de nordlige breddegrader, sagde Kristian Hundebøll.

 

Han forklarede, at det kinesiske marked for griseproduktion   er meget ustabilt med store prissvingninger. Samtidig stiger statens indblanding i prisdannelsen, og de frie markedskræfter bliver sat ud i ny og næ, så det er et meget uforudsigeligt marked at navigere i.

 

Han blev suppleret af bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen:

 

- Det med at tro på, at vi kan medvirke til at ændre styreformer ved hjælp af samhandel er vi kommet langt med gennem mange år, men krigen i Ukraine har ændret virkeligheden, så nu hænger politik og forretning faktisk sammen. Det har vi i mange år sagt, at det gør det ikke - men det gør det. Det betyder også, at vi ikke rører noget i Rusland. Det samme gælder Kina. De bekender sig til noget andet geopolitisk, og det tager vi konsekvensen af, og det kommer vi til at have en anden tilgang til i fremtiden, sagde Niels Dengsø Jensen.

 

Nyt marked

Til gengæld har DLG kig på et helt nyt marked for koncernen.

 

- Vi er i gang med at kigge på det italienske marked, som er et nyt marked for os. Det er på området for vitaminer og mineraler, hvor vi vil samarbejde i et joint venture med en italiensk foderproducent, fortalte Kristian Hundebøll.

<