<

Mollerup Mølle runder to milliarder kroner i rekordomsætning03-03-2023 - 18:05

Den private grovvarevirksomhed på Mors øgede sidste år sin omsætning med 53 procent, mens resultatet på bundlinjen blev femdoblet 

Mollerup Mølle har indvejet 60 procent flere afgrøder i høsten i 2022 end året før, og det har medvirket til, at årets omsætning er øget fra 1,4 til 2,2 milliarder kroner. Pressefoto.

Af Helge Lynggaard

 

Den familieejede grovvarevirksomhed, Mollerup Mølle A/S, har haft fart i møllevingerne i det seneste år. Nettoomsætningen har taget et stort spring frem og er steget til over 2,2 milliarder kroner. Det er en fremgang på 53 procent i forhold til året før. 

 

Årets resultat blev femdoblet – fra 7,2 millioner kroner i 2021 til nu 35 millioner kroner.

 

Det viser det seneste årsregnskab, som Mollerup Mølle netop har offentliggjort.

 

- Det er et meget tilfredsstillende resultat, som vi kun kan være tilfredse med, siger formanden for Mollerup Mølles bestyrelse, Søren Rathcke i en pressemeddelelse.

 

- For to år siden udarbejdede vi en strategiplan, der blandt flere tiltag indebar, at vi skulle øge vores omsætning fra dengang 1,3 milliarder til to milliarder kroner i løbet af 2024-25. Desuden skulle bundlinjen følge med op, så vi fremover kan investere i aktiviteter, vi finder interessante. Begge disse mål er vi allerede lykkedes med at have nået i 2022, siger Søren Rathcke. 

 

Han peger på en række faktorer, der har bidraget til den kraftigt øgede omsætning i virksomheden.

 

- Prisstigningerne på afgrøder har selvfølgelig haft en vis indvirkning, men det er øgede aktiviteter, der har haft størst betydning. Vi har indvejet 60 procent flere afgrøder i høst målt i mængde i 2022 end i 2021. Det skyldes ikke blot en større høst men kort fortalt, at vi har fået nye kunder. Vi har startet aktiviteter op på Sjælland, hvor vi med ansættelse af erfarne medarbejdere har fået rigtig godt fat i markedet øst for Storebælt. Desuden har vi satset på handel med maltbyg, som vi også har fået rigtig god succes med, siger Søren Rathcke.

 

Fået større markedsandel

Mollerup Mølle har egen produktion af foder både i Mollerup og Thissinghus på Mors og på havnen i Skive.

 

- Produktion og afsætning af foder har i 2022 været på samme niveau som året før. Det er meget flot, når man tager i betragtning, at antallet af grise i Danmark er faldet med over ti procent, og antallet af kvæg også er faldende. Det må jo betyde, at vi har fået en lidt større markedsandel på foderet, siger Søren Rathcke.

 

For indeværende år forventer bestyrelsesformanden, at Mollerup Mølle kan fastholde omsætningen og overskuddet fra 2022 til trods for en forventning om prisfald og svære markedsforhold for den animalske produktion.

 

Godt rustet til fremtiden

Søren Rathcke påpeger, at Mollerup Mølle står godt rustet til fremtiden.

 

- Der er for nylig bygget to nye store siloer i Mollerup, og vi er ved at færdiggøre et stort byggeri på havnen i Aalborg, som omfatter fire haller. Hver hal kan rumme 8-12.000 tons afgrøder. Vi havde egentlig regnet med, at vi ville leje en eller to haller ud, men som situationen ser ud nu, regner vi faktisk med, at vi selv vil råde over dem alle, siger bestyrelsesformanden.

 

Han glæder sig over, at flere end 600 af Mollerup Mølles kunder havde fundet vej en kold vinterdag for at deltage i indvielsen af hallerne. 

 

- Der er en stor kundeopbakning bag Mollerup Mølle, som er helt speciel for en privat virksomhed, siger Søren Rathcke.

 

Mollerup Mølle har i løbet af året udvidet sin medarbejderstab med otte medarbejdere, så der nu er 72 fuldtidsansatte i grovvarevirksomheden, der foruden Mollerup og Skive også omfatter en afdeling i Luneborg i Vendsyssel og Thissinghus Købmandsgaard på det sydlige Mors.

 

- Medarbejderne har gjort det usædvanligt godt, og de fortjener et stort skulderklap for den fremgang, som de har medvirket til, siger Søren Rathcke.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 9, 3. marts 2023. 

<