+45 2047 1611
< tilbage 30-08-2024 - 14:08

Kristian Hundebøll om sin fratræden: Metaltrætheden havde indfundet sig

Afgående koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, ser frem til en hverdag uden en kuffert i hånden

Af Helge Lynggaard

 

Det var en meget afklaret Kristian Hundebøll, der torsdag eftermiddag var centrum for en meget velbesøgt afskedsreception på DLGs hovedsæde Aksen i Fredericia.

 

- Inden for de sidste par år har der indsneget sig lidt metaltræthed og en motivation, der ikke altid har været, hvor den skal. Så efter 21 i direktionen og 12 år som koncernchef er tidspunktet derfor helt rigtigt for mig og for DLG til, at stafetten nu gives videre til yngre kræfter, sagde Kristian Hundebøll i sin afskedstale ved receptionen.

 

Kristan Hundebøll meddelte for et par måneder siden, at han ønskede at fratræde jobbet som koncernchef i DLG pr. 30. august, og derfor var et par hundrede eksterne gæster fra ind- og udland samt mange DLG-medarbejdere samlet for at tage afsked med Kristian Hundebøll.

 

En række nuværende og tidligere kolleger lagde vægt på i deres taler, at Kristian Hundebøll har været en meget vellidt chef og kollega.

 

Formanden for DLGs bestyrelse, Niels Dengsø Jensen, understregede desuden, at DLG har været igennem en rivende udvikling under Kristian Hundebølls ledelse.

 

- Den nye retning for 11 år siden med frasalg, fokusering på vores kerneforretning og nøgletal har virkelig været dit svendestykke. Det har givet mulighed for, at vi nu har kunnet gå ind i den grønne omstilling og foretaget investeringer, fordi vi også ser nogle kommercielle muligheder,  sagde Niels Dengsø Jensen.

 

Strøget 9.000 skjorter

Kristian Hundebøll lagde i sin tale vægt på, at dagen var helt speciel for ham, og at den var vemodig men samtidig så han frem til med glæde, hvad der nu ventede ham forude.

Hvorfor stoppe?

 

- I den seneste tid er jeg mange gange blevet stillet spørgsmålet, hvorfor jeg stopper.

Hvad skal du så lave? Du er ikke engang 60 år endnu, har det lydt. Men først og fremmest skal jeg have sat tempoet ned, for som jeg plejer at sige, er et job på det her niveau ikke livsforlængende. For udover ansvaret følger der også noget andet med jobbet: logistikken, der skal gå op i en højere enhed hver dag, sagde Kristian Hundebøll, der præsenterede et lille regnestykke:

 

- Det er blevet til lidt over en million kilometer på landevejen, Jorden er blevet fløjet rundt adskillige gange, og jeg har regnet ud, at jeg har strøget 9.000 skjorter igennem min karriere – det svarer til fire ugers non-stop strygning. Med en kuffert i hånden har jeg desuden været på vej i mange dage - jeg har haft over 2.500 overnatninger i ind- og udland – det svarer til, at jeg har været væk i syv år. 

 

- Det er nu snart slut, og jeg ser frem til at prøve kræfter med andre opgaver, som skal være spændende og relevante for mig inden dåbsattesten bliver alt for gammel. Vigtigst at alt ser jeg frem til at kunne være der mere for min kære familie end jobbet har tilladt, sagde Kristian Hundebøll.

Konkurrenter får også lidt ud af det

 

I sin tale takkede han kolleger og samarbejdspartnere for samarbejdet og herunder andre danske grovvarevirksomheder.

 

- Nogle tænker måske, hvorfor står han og takker konkurrenterne. De burde være dødsfjender. Men det er jo den partner-filosofi, vi har bygget DLG på gennem mange år. Kan vi få noget ud af det, er det også okay, at vores konkurrenter kan få lidt ud af det, sagde Kristian Hundebøll med et smil og sluttede med at varsle over for sin familie, at fra på mandag vil de få ham at se noget mere – og måske kunne han endda stryge sin kone, Jeanetts, skjorter.

 

Artikel fra Grovvarenyt fredag 30. august 2024

 

 

 

< tilbage