< Tilbage

Hedegaard bliver til Danish Agro 04-01-2023 - 16:23

Grovvarenvirksomheden Hedegaard bliver fusioneret ind i Danish Agro-koncernen

Hedegaard blev stiftet i Nørresundby, hvor der stadig er foderfabrik og såsædsanlæg - her set fra Aalborg-siden. Foto: Helge Lynggaard.

 

Grovvarevirksomheden Hedegaard bliver nu fusioneret ind i ejerkoncernen Danish Agro. Det skal skabe en endnu stærkere virksomhed til gavn for de danske landmænd, oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse.

 

Hedegaard A/S blev grundlagt af købmand Peder P. Hedegaard i 1916. Hedegaard A/S blev senere børsnoteret, og var det frem til 2008, hvor selskabet blev opkøbt af Dan Agro Holding A/S, som afnoterede virksomheden fra børsen. Siden blev ejerstrukturen i selskabet løbende forenklet, og de seneste knap tre år har Danish Agro været eneejer. Nu skal virksomhedens næste skridt tages, idet

Hedegaard og Danish Agro fusionerer med sidstnævnte som fortsættende selskab.

 

- Hedegaard har en fantastisk historie, som vi vil bygge videre på, når virksomheden nu bliver fusioneret med Danish Agro. Vi er siden 2020 nået langt i vores bestræbelser på at skabe fælles fodslag, og nu tager vi dette skridt, der vil være til gavn for både kunder, medarbejdere og ejere, siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro.

 

Han understreger, at alle medarbejdere i Hedegaard fortsætter i Danish Agro. 

For Mads Kristensen og Henrik Bendtsen, der har kørt parløb som administrerende direktører i Hedegaard siden 2020, er fusionen naturlig set i lyset af landbrugets strukturudvikling og større fokus på digitalisering og bæredygtighed.

 

- På den ene side er det lidt vemodigt, at en så traditionsrig virksomhed som Hedegaard skifter navn, men på den anden side er jeg overbevist om, at det her er en god beslutning, der sikrer, at vi også i fremtiden har den bedst mulige virksomhed for vores kunder og medarbejdere, siger Mads Kristensen, der bliver suppleret af Henrik Bendtsen:

 

- Hedegaard har i hele sin levetid tilpasset sig udviklingen i dansk landbrug, og det er også tilfældet nu. Vi starter en ny æra i Hedegaards historie, og fusionen med Danish Agro styrker vores konkurrencekraft til gavn for vores kunder, siger han. 

 

Henrik Bendtsen fortsætter som markedsdirektør, mens Mads Kristensen fortsætter som direktør for energi, biogas mv. i Danish Agro.

 

Hedegaard A/S har afdelinger i det meste af Jylland og foderproduktionsfaciliteter i Nørresundby og i Kolding. I Nørresundby er der ligeledes produktion af såsæd.

I 2022, der bliver Hedegaards sidste regnskabsår, kommer selskabet ud med en rekordomsætning i omegnen af 3 mia. kr. og et yderst tilfredsstillende driftsresultat i niveau 35 mio. kr., fremgår det af pressemeddelelsen.

 

Med fusionen vil Danish Agros danske grovvareforretning have en samlet årlig omsætning på ca. 12 mia. kr. Forventningen er, at fusionen bliver implementeret i løbet af foråret 2023.

 

 

 

< Tilbage