< Tilbage

KMC klar til at bygge innovationscenter til 85 mio. kroner28-01-2023 - 22:19

KMC har netop fået byggetilladelse til at bygge et nyt 5.000 kvadratmeter stort innovationscenter i Brande 

Jesper Burgaard, tv. og Kristian Møller Sørensen, henholdsvis administrerende direktør og formand for KMC. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

 

KMC - også kendt som Kartoffelmelcentralen - er nu klar til at gå i gang med byggeriet af et innovationscenter i Brande.

 

- Der skal bygges en 5.000 kvadratmeter stor bygning i tre etager, der giver dobbelt så meget plads til innovation som virksomhedens eksisterende faciliteter. Bygningen skal rumme nye kontor- og laboratoriefaciliteter samt en udviklingsafdeling. Målet er at placere virksomheden med base i Brande, Danmark, i den førende liga af stivelsesproducenter.

 

Det skriver KMC i en pressemeddelelse.

 

-Innovationscentret er et skridt mod at blive verdens mest innovative leverandør af kartoffelbaserede ingredienser. Vi har allerede det mest moderne produktionsanlæg, og snart har vi også de mest moderne udviklingsfaciliteter, siger Jesper Burgaard, administrerende direktør i KMC.

Kundefokuseret innovation

 

Det nye innovationscenter har stået på KMC’s ønskeliste i flere år. Udover at skabe plads til avancerede innovationsprocesser, vil det skabe helt nye muligheder for KMC’s kunder, som findes i 90 lande verden over.

 

- Det er her, kunderne frigøres fra deres daglige begrænsninger og kan eksperimentere med ingredienser og processer. Det er her, vi kan køre små produktioner i et højteknologisk miljø, hvor de kan banke hovedet sammen med vores eksperter for at innovere og forbedre deres egne produkter, siger Jesper Burgaard.

 

Klar til flere medarbejdere

Bygningen kommer også KMC’s medarbejdere til gode. Det ekstra etageareal betyder, at udviklingsafdelingen kan placeres på en enkelt etage og derved skabe nye muligheder for videndeling, skriver KMC.

 

- Vi har en rigtig stærk organisation, og vores interne videndeling gør os unikke i branchen. Det aspekt vil vi gerne styrke endnu mere, siger Jesper Burgaard.

 

Jesper Burgaard oplyste på Store Kartoffeldag i Vingsted, arrangeret af brancheorganisationen Danske Kartofler, at KMC investerer 85 millioner kroner i det ny innovationscenter, hvor der bliver plads til 100 medarbejdere.

 

Samtidig har KMC indarbejdet en ekstra etage i projektet, så det kan ansætte endnu flere vidensarbejdere. 

 

Markedet for kartoffelstivelse er i vækst, og der er stor efterspørgsel på specialviden om kartoflen og dens egenskaber. 

 

- Vi har i KMC vækstet med cirka ti procent i gennemsnit om året siden 2008, og i KMC har vi nu en omsætning på 2,3 milliarder kroner. Vi forventer, at der fortsat vil være en stor og stigende efterspørgsel efter vores produkter. Det gælder blandt andet på de plantebaserede fødevarer, hvor vi har produkter, der kan gå ind og erstatte mælkeprotein i ost med plantebaserede proteiner. Her har vi haft en vækst på 20 procent om året, og vi forventer fortsat meget stor efterspørgsel, sagde Jesper Burgaard, på Store Kartoffeldag.

 

– Den plantebaserede dagsorden vinder hurtigt frem, og vi er meget fortrøstningsfulde i fremtiden. Vi har en forretningsmodel, der er baseret på kartoflen, og som kan levere morgendagens løsninger til vores kunder og klimaet, siger Jesper Burgaard. Innovationscentret ventes klar i løbet af 2024.

 

< Tilbage