< Tilbage

DLG omsætter for over 50 milliarder kroner i Tyskland09-02-2023 - 22:27

Omsætningen i Tyskland er gået over 40 procent frem i 2022  

DLGs resultater for 2022 skåret ned til få budskaber på pressemødet. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

Tyskland er nu et langt større forretningsområde end Danmark for DLG. Det fremgår klart af det netop præsenterede årsregnskab for DLG, for over 50 milliarder kroner af den samlede omsætning i DLG-koncernen på 80 milliarder stammer fra Tyskland. 

 

- Vi fortsætter væksten i Tyskland. Vi har rundet 50 milliarder kroner i omsætning og det er en fremgang på 40 procent i 2022. Vores resultat i Tyskland lander på 1,7 milliarder kroner, og det er en fremgang på 51 procent, fortalte koncernchef Kristian Hundebøll onsdag på et pressemøde på Axelborg i København.

 

- Vi er Danmarks suverænt største virksomhed på det tyske marked, og vi har nu 440 lokationer fordelt på foderfabrikker, anlæg, afdelinger, havneanlæg med videre. Det tyske marked er utroligt vigtigt for os, og vi samler nu kræfterne i vores to selskaber, Team og HaGe, som lægges sammen under det fælles navn Team.

 

Kristian Hundebøll fortalte, at opgjort på landeniveau har der været i fremgang i årets resultat i Danmark på 28 procent, i Sverige på 37 procent, i Polen på 62 procent og de baltiske lande på 91 procent.

 

- Vi har fået rigtigt godt fat i Polen, og her og i de baltiske lande har vi et joint venture sammen med Lantmännen i Sverige. Det er rigtigt spændende markeder, sagde Kristian Hundebøll.

Food er stadig største forretningsområde

 

For DLG er forretningsområdet Food det største område. Det omfatter koncernens samhandel med landmænd samt vitamin og mineralforretningen.

 

Omsætningen her steg til 50 milliarder kroner, og ebitda blev på 1,6 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 18 procent.

 

Omsætning i Danmark

Omsætningen i Danmark var på 21,0 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 4,9 milliarder kroner i forhold til året år. 

 

Afsætningen af færdigfoder til grise faldt med 14 procent som en følge af de svære markedsforhold for griseproducenterne. Salget af kvægfoder og fjerkræfoder er faldet henholdsvis fire og en procent, sagde Kristian Hundebøll.

 

- Vi har været lidt udfordret af, at vi har skiftet fra russiske råvarer til råvarer fra andre lande, og det har betydet, at det har været til et andet prisniveau. Det har derfor slået igennem på vores priser, men vi står fast på, at vi finder alternative veje til de russiske råvarer, siger Kristian Hundebøll. 

 

Vitaminer og mineraler

Vitamin- og mineralforretningen Vilofoss har 14 fabrikker og leverer et stabilt resultat, der er på niveau med 2021 og har salgsfremgang i USA, Østeuropa og Mellemøsten. 

 

Det tyske datterselskab HaGe havde en 2022 en omsætning på 22,3 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 4,5 milliarder kroner i forhold til 2021. 

 

Svenska Foder leverede en omsætning på 4,1 milliarder kroner, hvilket er en fremgang på 1,1 milliarder kroner, mens de fællesejede selskaber med Lantmännen i Polen og de baltiske lande tilsammen havde en omsætning på 17,6 milliarder kroner.

 

 

 

< Tilbage