< Tilbage

Flex Gødning A/S lukker sine aktiviteter04-08-2023 - 12:38

Yara Danmark A/S lukker sine anlæg til flydende gødning på Masnedø ved Vordingborg

Flex Gødnings anlæg på Masnedø ved Vordingborg. Pressefoto.

Af Helge Lynggaard

 

Yara Danmark A/S har besluttet at afvikle datterselskabet Flex Gødning A/S, som under Yaras ejerskab har leveret flydende gødningsprodukter til dansk landbrug igennem de seneste ti år.

 

Det oplyser Yara i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Yara overtog Flexgødning for ti år siden og har siden leveret flydende gødning fra faciliteter på Masnedø ved Vordingborg.

 

I stedet for de flydende gødninger vil Yara koncentrere sig om faste gødninger.

 

- I lyset af en generelt negativ markedsudvikling for flydende gødning og fremtidens stadigt stigende krav om høj kvælstofeffektivitet, har Yara besluttet at fokusere sine aktiviteter på sine produktlinjer indenfor faste gødninger, som sikrer landmanden en effektiv og præcis spredning i marken, og hvor alle vigtige næringsstoffer er samlet i hvert gødningskorn, hedder det i pressemeddelelsen.

Yara påbegynder nu afviklingen af Flex Gødnings aktiviteter. 

 

- Der er ikke fastsat en endelig dato for selskabets ophør, da en lang række opgaver skal varetages inden dette kan ske. Nedlukningen vil ske på en kontrolleret måde, hvor alle forpligtigelser med samarbejdspartnere på både kunde- og leverandørsiden vil blive overholdt, oplyser Yara i pressemeddelelsen.

 

< Tilbage