< Tilbage

Udsigt til deltagerrekord på Baltic Grain Exchange15-09-2023 - 13:49

For første gang vil Baltic Grain Exchange i år brede sig over både Øksnehallen og Børsbygningen i København

 

Det er torsdag 21. september, der er Baltic Grain Exchange i København. Foto: Anya Engelbrecht.

Af Anya Engelbrecht

 

Allerede en uge før den store høstfest, Baltic Grain Exchange 2023, slår dørene op, kan Dakofo melde udsigt til deltagerrekord. 

 

- Vi har på nuværende tidspunkt det samme antal tilmeldte, som der var deltagere sidste år. I betragtning af hvor mange tilmeldinger, der plejer at komme ind den sidste uge inden arrangementet, er der chance for, at vi rammer over 700 deltagere i år, fortæller Asbjørn Børsting, direktør i Dakofo, til Grovvarenyt torsdag i denne uge.

 

Der er i år den 21. udgave af Baltic Grain Exchange, hvor aktører fra korn- og foderstofbranchen i op til omkring 30 lande mødes til netværk og faglig dialog i København.

I 2022 flyttede Baltic Grain Exchange til Øksnehallen fra den gamle børsbygning, som hidtil havde dannet ramme om arrangementet, og det var med så stor succes, at lokationen også bliver Øksnehallen i år. 

 

- Eftermiddagsarrangementet bliver igen i år i Øksnehallen, hvor der jo er god plads til rigtig mange deltagere og til de virksomheder, der har stande. Men for at få det bedste fra begge verdener, bliver aftenens middag i år rykket tilbage til Børsbygningen, i stedet for at blive afholdt i den ene ende af Øksnehallen som sidste år, fortæller Asbjørn Børsting. 

 

Seminar om handel i Ukraine

Forud for selve netværksarrangementet er der formiddagsseminar med oplæg fra den danske statskonsulent i Ukraine indenfor landbrug og fødevareproduktion, Poul Jacob Erikstrup. 

 

- Der har været stor interesse for at deltage i seminaret, men det er stadig muligt at tilmelde sig, da der er få ledige pladser tilbage, siger Asbjørn Børsting og fortsætter: 

 

- Poul Jacob Erikstrup vil belyse et af de helt store temaer i branchen, nemlig hele situationen med samhandel med Ukraine, markedsforhold og logistikken omkring det. Mange deltagere på Baltic Grain Exchange er jo involverede i handlen med Ukraine, og derfor er Poul Jacob Erikstrups vurdering af den konkrete situation fra positionen i Kyiv desværre meget relevant.

 

Overraskelser på dagen

Det er også forventningen, at situationen omkring Ukraine vil komme til at fylde i samtalerne om eftermiddagen. 

 

- Det påvirker jo markederne i høj grad, og derfor er det selvfølgelig et emne, der vil blive talt om. Usikkerheder, forsyningssikkerhed, logistiske udfordringer og så videre fylder rigtig meget, siger Asbjørn Børsting. 

 

- Derudover forventer jeg, at bæredygtighedsudviklingen og de nye krav til bæredygtighed, der også er højaktuelt, vil blive debatteret i Øksnehallen. Og så skal der naturligvis også snakkes om høsten og løst og fast. 

 

Som noget nyt i år er der gjort tiltag, som Asbjørn Børsting beskriver som ”lidt ekstra”. 

 

- Gennem nogle af vores medlemsvirksomheder har vi fået opbakning til via sponsorater at gøre lidt ekstra ud af nogle ting. Men det kommer til at være små overraskelser på dagen, siger direktøren og tilføjer: 

 

- Generelt i Dakofo ser vi meget frem til endnu et godt Baltic Grain Exchange med forventelig deltagerrekord og forhåbentligt godt vejr. 

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 37, den 15. september 2023

< Tilbage