< Tilbage

Grovvarenyts redaktør fylder 70 år07-06-2024 - 10:43

Helge Lynggaard, landbrugsjournalist, redaktør og udgiver af  Grovvarenyt, kan fejre 70-års fødselsdag den 10. juni

Helge Lynggaard fylder 70 år. Foto: Wiegaarden.

Af Anya Engelbrecht

 

Det er flere år siden, Helge Lynggaard første gang blev spurgt, om han snart skulle på pension. Men selvom sygesikringsbeviset fortæller, at den erfarne landbrugsjournalist runder 70 år den 10. juni, har han ingen aktuelle planer om at stoppe sit virke. 

 

Det er da også kun sygesikringsbeviset, der afslører, at Helge Lynggaard nu går ind i sit ottende årti. Med ufravigeligt godt humør, professionalisme og høj faglighed driver han Pressebureauet Aarhus med kontor i Agro Food Park i Skejby, hvorfra blandt andet Grovvarenyt hver fredag bliver udgivet. 

 

Helge Lynggaard er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 1983, hvorefter han etablerede Pressebureauet Aarhus og specialiserede sig i at løse journalistiske og kommunikationsfaglige opgaver, primært for landbrugssektoren. 

 

Inden journalisthøjskolen tog Helge Lynggaard en højere handelseksamen i Slagelse og læste derpå statskundskab på Aarhus Universitet. Allerede to år efter etableringen af Pressebureauet Aarhus blev Helge Lynggaard pressesekretær for Nordeuropas største landbrugsmesse, Agromek, som han senere, i perioden 2010 til 2023, var pressechef for. 

 

Udgiver magasin for Danske Kartofler

I 2011 påbegyndte Helge Lynggaard og stifter af Grovvarenyt, Gunner Buck, et flerårigt glidende generationsskifte af Grovvarenyt, som Helge Lynggaard siden 2012 har været ansvarshavende redaktør på.  

 

Siden 2013 har han desuden været udgiver og redaktør af magasinet Danske Kartofler for brancheorganisationen af samme navn, som han siden 2017 ydermere har været leder af en forbrugerorienteret kommunikationskampagne for. Tidligere har han også været redaktør af Debra EnergiNyt for Dansk Energi Brancheforening. 

 

Listen af kunder og samarbejdspartnere inden for landbruget gennem Helge Lynggaards karriere er efterhånden lang, og tæller blandt andre også Effektivt Landbrug, Maskinbladet, Superfos Korn, Shell, DeLaval, Ungskuet, AKV, Danmarks Kartoffel Råd, Mollerup Mølle og DJF.

 

I grovvarebranchen såvel som blandt øvrige kunder og samarbejdspartnere er Helge Lyng-gaard meget vellidt, og der bliver aldrig sagt nej til en snak, når han træder indenfor på en messestand eller ringer og spørger om et interview. Karakteristisk for Helge Lynggaards arbejde er blandt andet en enorm faglig viden og et bredt branchekendskab, især i grovvarebranchen, samt høj kvalitet i slutproduktet, der altid opnås gennem fødselarens behagelige tilgang til sine medmennesker og solide journalistiske kompetencer.

 

Når Helge Lynggaard ikke sidder ved tasterne i Pressebureauet Aarhus, bruger han fortrinsvis tiden sammen med sin kone, Linda, deres voksne børn, Thomas og Stine, samt barnebarnet Oliver på et år. Derudover nyder han gåture i skoven og ved Egå Engsø samt at være i haven ved parrets hus i Risskov. 

 

Fødselsdagen fejres privat for familie og venner den 8. juni. 

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 23-2024 fredag den 7. juni 2024.

< Tilbage