< Tilbage

Grovvarefirma er villig til at investere i danske landbrug16-11-2018 - 16:50

Optimismen hos Brødr. Ewers er så stor, at selskabet er klar til at investere i danske landbrug

 

Brødrene Claus, forrest, og Hans Otto Ewers ved foderfabrikken i Aabenraa. Pressefoto.

Af Hanne Gregersen

freelance journalist

 

-Vi har en åbenbar interesse i dansk landbrug. Derfor er vi også villige til at investere i danske landbrug. 

Meldingen kommer fra Hans Otto Ewers, der sammen med sin bror, Claus Ewers, står i spidsen for et af de største, privatejede grovvareselskaber i Danmark - Brødr. Ewers med domicil i Sønderborg.

 

-Vi ser lyst på fremtiden, og vi har stor tillid til de danske landmænd, fortsætter Hans Otto Ewers.

 

 - Så for os vil det ikke være unaturligt at investere i en driftig landmand, der gerne vil ekspandere, men har svært ved at rejse den nødvendige kapital.

 

Direktøren er heller ikke afvisende overfor tanken om, at investeringen også kunne omfatte generationsskifter i landbruget. Med en massiv overvægt af landmænd på den grå side af de 65 år, er behovet for generationsskifte udtalt, også her er økonomien imidlertid en bremse for de unge landmænd.

 

-Som dansk grovvareselskab har vi en klar interesse i, at dansk landbrug er et sundt og driftigt erhverv, påpeger Hans Otto Ewers.

 

- Men det er endnu mere vigtigt for det danske samfund fortsat at sikre den indtjening, som landbruget genererer.

 

Naturligt at investere

For Brødr. Ewers er ekspansion noget ganske naturligt, understreger Hans Otto Ewers. 

På det hjemlige plan har selskabet gennem det seneste 10-år udvidet med afdelinger i Jylland, Fyn og senest på Sjælland, så der i dag er i alt syv afdelingskontorer, fem driftsafdelinger og tre fabrikker, med Aabenraa-fabrikken som den største.

 

-Vi har en klar holdning om, at vi vil være tæt på landmanden, forklarer han den – bevidste – store geografiske spredning.

 

Udover de danske kontorer/afdelinger har selskabet et kontor i Süderlügum, hvorfra de nordtyske landmænd serviceres. Det er naturligt for Brødr. Ewers at kikke over grænsen, bl.a. fordi der sælges mange smågrise med dansk genetik til Tyskland, hvorfor foder tilpasset den danske gris, kan være et naturligt førstevalg. 

 

-Süderlügum-kontoret fungerer primært som salgsafdeling, siger Hans Otto Ewers, - mens det bestilte foder typisk leveres fra vores fabrik i Aabenraa.

 

Ejer grise i Kina 

Snakken med Hans Otto Ewers foregår over telefon, mens han venter på flyet til Kina. Claus Ewers er allerede rejst til Riget i Midten. Ikke fordi, der er noget specielt på færde derude, men fordi Brødr. Ewers er medejer af Scandinavian Farms – en efter danske forhold betydelig bedrift med omkring 15.000 søer og produktion af 350.000 slagtesvin årligt.

 

-Vi har været i Kina de sidste syv år, hvor produktionen også her sker på basis af dansk genetik og know-how, fortæller Hans Otto Ewers.

 

Udover medejerskabet af Scandinavian Farms har den danske grovvareselskab også et ben med i Dan Yu Breeding Farm, ligesom selskabet i 2016 købte 25 pct. af aktierne i DLG’s nyopførte vitamin- og mineralfabrik i det østlige Kina.

< Tilbage