< Tilbage

En god høst bliver det store samtaleemne til Baltic Grain Exchange 17-09-2019 - 11:58

Torsdag den 19. september mødes en stor del af den europæiske grovvarebranche igen til 

Baltic Grain Exchange i den gamle børsbygning i København 

 

Baltic Grain Exchange er en stor festdag, som jeg glæder mig meget til, siger Dakofos direktør Asbjørn Børsting, der håber på godt vejr, så deltagerne også kan opholde sig udendørs ved den gamle børsbygning i København. Foto: Grovvarenyt.

Af Anya Engelbrecht

 

Det skete første gang i 2000, og nu sker det snart igen. Under funklende lysekroner mødes repræsentanter fra den europæiske grovvarebranche for at netværke og fejre, at høsten er kommet i hus. Selvfølgelig med nystrøgne skjorter og en forfriskning i hånden. Det er nemlig nogle af traditionerne til Baltic Grain Exchange.

 

Som altid er det Dakofo og ProAgro, der er arrangør af den store høstfest. Direktør Asbjørn Børsting fastslår overfor Grovvarenyt, at en god høst kan forventes at være et af de helt store samtaleemner til arrangementet. 

 

- På grund af tørken sidste år endte Danmark som netto importør af korn. Uden at kunne komme med nogle præcise tal endnu, så har vi udsigt til en rigtig god høst i år, der igen kan sætte Danmark i en stærk eksportposition, så det er anderledes end sidste år. Men uanset om vi skal importere eller eksportere, så skal der jo handles, og høsten er altid et af de helt store samtaleemner på Baltic Grain Exchange. 

 

Venteliste til 

aftenarrangement

Asbjørn Børsting er godt tilfreds med antallet af tilmeldinger til Baltic Grain Exchange, der følger antallet af tilmeldinger på samme tid sidste år. 

 

- Vi er jo vandt til at sætte rekord næsten hvert år. Det gjorde vi også sidste år, og det ser ikke dårligere ud i år. Til aftenarrangementet har der været venteliste i noget tid, for alle 404 pladser er besat, fortæller direktøren, og fortsætter: 

 

- Sidste år var der omkring 600 til dagsarrangementet, og det forventer vi også at blive i år. Vi er allerede et godt stykke over 500 tilmeldinger, så vi oplever generelt en stor og positiv opbakning.  

 

Holder fast i det, der virker

Formen på selve arrangementet bliver, ligesom det plejer, for det plejer at få positiv feedback fra deltagerne. 

 

- Der er mulighed for at stå ved borde og snakke inde i selve børsbygningen, og derudover bliver der stillet telt og boder med forfriskninger op på rampen udenfor bygningen, så deltagerne kan opholde sig derude. Det plejer der at være mange, der gerne vil. Så vi regner med, at vejret bliver godt og sensommerligt, så der er mulighed for at være udenfor, siger Asbjørn Børsting.

 

Blandt deltagerne er det også de samme virksomheder, der vender tilbage til arrangementet. 

 

- Danmark, de nordiske lande, Baltikum, Tyskland og Polen er stærkt repræsenteret, og så er der et par håndfulde lande fra det øvrige Europa, som deltager med færre repræsentanter. 

I år vil der dog være flere udstillere inde i salen, end der har været de tidligere år. 

 

- Der har i år været større interesse for at udstille med en stand, så der vil være et par udstillere mere end de fire-fem stykker, der har været de sidste år, fortæller Asbjørn Børsting, der personligt ser meget frem til arrangementet. 

 

- Det er jo altid en stor festdag, og det glæder jeg mig meget til. Med sådan en festdag følger der selvfølgelig også en masse praktik, og det glæder jeg mig til, kommer til at klappe. Og så ser jeg selvfølgelig frem til at få det gode vejr, vi har bestilt, siger Asbjørn Børsting. 

 

Artikel fra Grovvarenyt

< Tilbage