< Tilbage

Som et glas vin hver 3. måned - og ikke et hvert syvende år21-01-2018 - 21:23

Korrektion af risikoen ved indtaget af rester af pesticider
 

Sammenligningen af rester af pesticider i fødevarer og rødvin er nu korrigeret. Foto: Colourbox.

Niels Bjerre, som er Agrikcultural Affairs Manager hos Bayer A/S, Crop Science Denmark, har sendt redaktionen følgende:


- Vores artikel vedrørende risikoen ved det samlede indtag af pesticidrester i den danske befolkning er blevet læst af rigtig mange, hvilket selvfølgelig glæder os. 


- Vi har fået mange spørgsmål og kommentarer. 


- Det har især været sammenligningen med alkohol, der måske ikke overraskende har givet anledning til diskussion. 

 

- I den forbindelse vil vi gerne understrege, at intentionen med sammenligningen alene var at sætte størrelsen på det Hazard Index, vi finder i perspektiv til noget, der er tættere på folks hverdag.


- Sammenligningen med alkohol og koffein har vi lavet ved at dividere et No Effect Level fra dyreforsøg med en sikkerhedsfaktor på 100, og dermed komme frem til en teoretisk ADI (acceptabelt dagligt indtag), helt parallelt med den metode, man bruger ved godkendelse af pesticider. 


- En meget opmærksom læser har gjort os opmærksom på, at den udgangsværdi vi har brugt allerede var lavet med en sikkerhedsfaktor på 20 inkluderet. 


- Det betyder, at beregningen skal korrigeres, og det har vi notificeret til det videnskabelige tidskrift, og den rigtige værdi bliver, at det svarer til et glas vin hver 3. måned.


- Vi beklager naturligvis, at beregningen ikke var præcis, men det ændrer ikke på konklusionerne.
 

Artikel fra ugemagasinet Grovvarenyt fredag 19. januar 2018

< Tilbage