< Tilbage

Himmerlands Grovvarer kom godt gennem tørkeåret04-05-2019 - 17:34

Salget er foderet steg markant og var med til at øge omsætningen med 56 millioner kr. i 2018

 

Salget af foder hos Himmerlands Grovvarer steg sidste år med 25 procent. Foto: Himmerlands Grovvarer.

 

Af Helge Lynggaard

 

Trods tørken i 2018 kan Himmerlands Grovvarer A/S glæde sig over, at selskabet øgede omsætningen med 56 millioner kroner eller næsten ti procent fra 570 millioner i 2017 til 626 millioner kroner i 2018. 

 

Overskuddet blev på fem millioner kroner og dermed en million mindre end i 2017, hvor resultatet var 6,1 millioner kroner, fremgår det af regnskabet fra Himmerlands Grovvarer.

Her fremgår det også, at kilden til den øgede omsætning er en 25 procent stigning i salg af foder.

 

Det glæder Torben Frederiksen, Himmerlands Grovvarers direktør.

 

- Vi får stor anerkendelse for vores foder hos specielt svineproducenterne, da foderet giver gode produktionsresultater. Vi får samtidig en god feedback fra både landmænd og rådgivere, og vi har derfor kunnet indgå nogle fornuftige aftaler med landmændene og dermed øge vores omsætning af foder, siger Torben Frederiksen til Grovvarenyt.

 

Plads til os

Himmerlands Grovvarer har fire afdelinger i Himmerland samt foderfabrik på Aarhus Havn og 49 medarbejdere.

 

- Vi er taknemmelige for, at landmændene ønsker at handle med et lille grovvarefirma og bruge os som foderleverandør og dermed opfatter os som et reelt alternativ til de store aktører i markedet. Vi føler, at der også er plads til os, selv om konkurrencesituationen er ekstrem, siger Torben Frederiksen.

 

Himmerlands Grovvarer overtog foderfabrikken på Aarhus Havn efter Aarhusegnens Andel i juni 2010 og kan dermed producere alt sit eget foder.

 

- Det er en altafgørende forudsætning for, at vi kan gå frem i markedet, at vi har vores egen foderfabrik, da vi dermed har fat i hele værdikæden.

 

Hvis vi ikke havde købt anlægget dengang, kan jeg ikke forestille mig, at vi havde været en selvstændig grovvareforretning i dag. I min optik ville det ikke være muligt at købe foderet hos andre leverandører, så vi er glade for , at vi fik mulighed for at købet anlægget i Aarhus, siger Torben Frederiksen. der understreger, at det helt afgørende for virksomheden er dygtige og dedikerede medarbejdere.

 

Piller af sheanødder

Produktionen på fabrikken i Aarhus omfatter foruden foder også produktion af piller af sheanødder.

 

- Det er en ret ny produktion, hvor vi presser restproduktet af sheanødder til piller. Det er AarhusKarlsham, der fra Afrika importerer sheanødderne, som virksomheden presser olie ud af. Restproduktet ligner nærmest kakao, og det presser vi til piller for energiselskabet Verdo, der sælger dem til varmeproduktion på kraftvarmværker. Vi presser nu omkring 18.000 tons piller på fabrikken årligt, og det er et godt supplement til foderproduktionen, fortæller Torben Frederiksen.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 18, fredag 3. maj 2019

< Tilbage