< Tilbage

Hornsyld Købmandsgaard får koncernresultat på 34 millioner kroner29-05-2019 - 11:12

Både olie og såsæd har givet et godt resultat, som har været med til at øge koncernens samlede overskud i tørkeåret

Trods et vanskeligt 2018 er det gået godt for Hornsyld Købmandsgaard-koncernen. Foto: Pressefoto

Af Helge Lynggaard

 

Moderselskabet  bag Hornsyld Købmandsgaard er kommet godt igennem 2018.

Resultatet blev 33,9 millioner kroner mod 23 millioner kroner sidste år. Omsætningen blev på 1,8 milliarder kroner mod 1,75 milliarder sidste år.

 

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for Hornsyld Korn A/S, som er moderselskab i Hornsyld Købmandsgaard koncernen.

 

- Det er et resultat som vi – situationen taget i betragtning –  er tilfredse med, siger  Christian Christensen, Hornsyld Købmandsgaard til Grovvarenyt.

 

Han fortæller, at Hornsyld Købmandsgaard lige som den øvrige grovvarebranche sidste år blev ramt af følgerne af tørken.

 

- Til gengæld kan vi glæde os over, at vi vores aktiviteter inden for olie har været rigtig gode, og her har vi opnået det bedste resultat nogensinde, siger Christian Christensen.

 

Hornsyld Købmandsgaard har foruden 25 tankstationer også et stort salg af diesel til landbruget samt salg af fyringsolie til privatkunder.

 

Christian Christensen glæder sig også over et godt resultat for såsæd. 

 

- Efteråret 2017 var meget vådt, og det var næsten umuligt at så vintersæd. Derfor blev der sået rigtigt meget vårsæd i foråret 2018, og foruden et stort salg herhjemme havde vi også et godt salg i det øvrige Europa. Dertil kommer, at der sidste efterår var rigtig gode betingelser for etablering af vintersæd, så salget af såsæd har været rigtigt godt, siger Christian Christensen.

 

Han peger desuden på, at datterselskabet TripleA, som producerer proteinprodukter, nu er kommet ind i god gænge.

 

- I 2017 havde vi store afskrivninger på anlægget, som var med til at give et minus på 15 millioner på vores finansielle poster. Disse afskrivninger har vi ikke haft i det seneste år, og det er med til at forbedre vores bundlinje, siger Christian Christensen.

 

< Tilbage