< Tilbage

Foss udvider innovationshus med 10.000 kvadratmeter28-06-2019 - 14:11

Det giver plads til flere ingeniører, der skal arbejde med udvikling af nye analyseløsninger

 

Nybyggeriet hos Foss giver 420 nye skrivebordspladser – fordelt på 3 etager. Pressefoto.

Foss er en teknologivirksomhed i vækst, hvilket virksomhedens innovationscenter i Hillerød tydeligt afslører. I 2013 stod Foss’ første nye bygning på Foss Allé lidt uden for Hillerød færdig med sine næsten 14.000 kvadratmeter. Men allerede kort efter var virksomheden ved at vokse ud af de nye rammer. I september 2017 tog Foss derfor første spadestik til den tilbygning på over 10.000 kvadratmeter, der i dag står færdig, skriver Foss i en pressemeddelelse.

 

 - Med de tiltrængte ekstra kvadratmeter får vi næsten dobbelt så meget plads til innovation. Vi har været nødt til at holde lidt igen med ansættelser, men nu er vi igen klar med plads til videre vækst, siger administrerende direktør for Foss, Kim Vejlby Hansen.

 

 Med den nye tilbygning næsten fordobles antallet af skriveborde og laboratorieplads i Foss Innovationscenter i Hillerød, der går fra at kunne rumme 400 til nu over 800 personer. Der er i øjeblikket 550 ansatte på matriklen.

 

Mere plads til innovation

Det er især virksomhedens udviklingsaktiviteter i Danmark, der er i vækstsporet, og der er klare ambitioner for fremtiden.

 

- De sidste to år er vores udviklingsafdeling i Danmark vokset med cirka 25 procent. Det er en positiv udvikling vi har planer om fortsætte, og nu har vi de absolut bedste fysiske rammer til at gøre det muligt, siger udviklingsdirektør Tommy Bysted, der selv startede hos Foss for fire måneder siden.

 

Foss udvikler analyseløsninger til fødevareindustrien, og det er et marked i vækst. 

 

Foss leverer analyseløsninger, der gør det muligt at måle kvalitet og sammensætning i fødevarer lige fra korn til mælk, og fra de små familieproduktioner til store globale spillere.

 

 - Innovation er drivkraften i Foss. Vi er nysgerrige, og vi leder hele tiden efter de bedste løsninger på nogle af de helt store udfordringer, verdens fødevareproduktion står over for. Her vil vores nye kreative workshop lab og user experience lab give os de bedste betingelser for at udvikle teknologier og fremragende brugeroplevelser.

 

Foss  leder lige nu efter 25 kollegaer i udviklingsafdelingen, og forventer at slå flere stillinger op inden for den nærmeste fremtid.

 

Nyt vejnavn til ære 

for Foss’ grundlægger

I forbindelse med dagens indvielse skifter vejen, der fører hen til Foss Innovationscenter, navn fra Foss Allé til Nils Foss Allé. Virksomhedens grundlægger, Nils Foss, gik bort i 2018, hvorfor vejnavnet nu ændres til ære for den entreprenante ingeniør, der i 1956 grundlagde Foss.

 

Artikel fra  Grovvarenyt nr. 25, 21. juni 2019

< Tilbage