< Tilbage

Agro Food Park skal være innovationscenter i verdensklasse04-09-2016 - 16:15

Der er store visioner for Agro Food Park i Skejby, som skal blive til en helt ny bydel 

med 3.000 medarbejdere inden år 2030

Arkitekt Kasper Guldager Jensen fra arkitektfirmaet GXN forklarer her nærmere om ideerne bag udviklingsplanen for Agro Food Park. Foto: Helge Lynggaard.

Agro Food Park i Skejby skal være det førende innovations- og vækstcenter for fødevareklyngen i Danmark og blandt de allerbedste i verden. 

 

Det er visionen for udviklingsplanen Agro Food Park 2030, der onsdag i denne uge blev præsenteret for 300 indbudte gæster herunder en lang række organisationsfolk fra landbrugs- og fødevaresektoren samt lokale politikere.

 

Agro Food Park, der er ejet af Landbrug og Fødevarer, har siden etableringen i 2009 været i en rivende udvikling. 

Allerede nu er 75 virksomheder med tilsammen 1.000 ansatte flyttet ind i Agro Food Park, der inden længe også er adresse for Arlas nye globale innovationscenter. 

 

Et bofællesskab der skal løfte dansk fødevareforskning og sparke yderligere til væksten i den danske landbrugs- og fødevaresektor.

 

- Agro Food Park bliver stedet, hvor man skal være, hvis man vil være en del af fremtiden inden for fødevareinnovation, sagde Steen Nørgaard Madsen, formand for Agro Food Park i sin velkomst og fortsatte:

 

 - Vores ambition er, at de nuværende 1.000 medarbejdere er vokset til omkring 3.000 medarbejdere i 2030. Udviklingsplanen, vi præsenterer i dag skal også sikre, at rammerne bliver optimale, at der bliver attraktive grunde, gode faciliteter, smukke arkitektoniske løsninger og en effektiv infrastruktur.

 

Ny viden og nye produkter

Karen Hækkerup, direktør for Landbug & Fødevarer, kastede et blik tilbage på andelsbevægelsen i sit indlæg ved præsentationen.

 

- Vi har haft en lang tradition i landbruget med at gå sammen og indsamle viden og samtidig  være både medspillere og konkurrenter og få det bedste ud af det, sagde Karen Hækkerup.

 

- Fødevarehvervet skal udvikle sig – vi skal finde ny viden, skabe nye produkter og indgå nye, innovative samarbejder med åbent sind. Det er målet med Agro Food Park. I fremtiden vil der være flere munde i verden, der skal mættes. Det kan vi ikke klare alene i Danmark, men vi kan skabe nye produkter, der kan være med til at sikre kvalitetsmad til de mange munde, der skal mættes, sagde Karen Hækkerup.

 

  - Der er i dag allerede en stor interesse for Agro Food Park, hvor virksomheder dagligt henvender sig. Derfor er den nye plan også en nødvendighed, fortalte Agro Food Parks direktør Bjarne Langdal Riis.

 

Visionsplanen er blevet til i et samarbejde med blandt adnet tre arkitektvirksomheder, og arbejdet har været støttet af Realdania.

 

Se visionsplanen her

 

< Tilbage