< Tilbage

Lederskifte på vej i Vestjyllands Andel03-10-2016 - 23:02

Direktør Carsten Lauridsen forlader direktørposten næste sommer efter 33 år i Vestjyllands Andel koncernen

Carsten Lauridsen har valgt at stopper som direktør i Vestjyllands Andel næste år.

 

Af Helge Lynggaard

 

Carsten Lauridsen, direktør for Vestjyllands Andel koncernen, stopper som direktør den 1. august 2017.

 

- Det er helt mit eget ønske. Det var været min plan gennem de sidste par år. Jeg kunne sikkert godt have fået kontrakten forlænget lidt endnu, men jeg har ønsket at stoppe, mens tid er, siger Carsten Lauridsen til Grovvarenyt.

 

Han har været direktør for Vestjyllands Andel siden selskabet blev dannet ved en fusion i 2002. Forinden havde han været forretningsfører af lokale grovvareselskaber, startende med Femvejens Andel i Borris. Senere fulgte flere fusioner frem til det nuværende Vestjyllands Andel, som har en omsætning på næsten to milliarder kroner og er blandt de fem største grovvareselskaber herhjemme. Samtidig er Vestjyllands Andel sammen med Danish Agro medejer af en række danske selskaber inden for forædling og produktion i grovvaresektoren. Desuden er de to parter blevet en væsentlig europæisk aktør på grovvareområdet med interessen koncentreret i landene omkring Østersøen.

 

Sidste år hentede Vestjyllands Andel 47 millioner kroner hjem til sine ejere fra datterselskaber i ind- og udland.

 

Fortsætter i selskaberne frem til 2018

Meddelelsen om det kommende lederskifte blev kommenteret af bestyrelsesformanden, gdr. Leif Haubjerg på generalforsamlingen i Vestjyllands Andel torsdag aften.

 

- Vi har været privilegerede og haft en dygtig direktør gennem alle årene. Men Carsten Lauridsen har nu valgt at sætte slutdato på sit virke her i koncernen, og vi er  fuld proces med at finde hans afløser, som forventes at tiltræde først i det nye år. For at den nye kan få startet rigtigt, har vi aftalt, at Carsten Lauridsen forsætter i selskaberne frem til marts 2018, sagde Leif Haubjerg.

 

Familien glæder sig

Carsten Lauridsen, der lige når at blive 63 år, inden han stopper, har ikke umiddelbart planer om at fortsætte med for eksempel bestyrelsesposter, når han først forlader Vestjyllands Andel.

 

- Der er så mange andre ting, som jeg gerne vil, herunder cykle, fiske og spille golf. Og familien herunder børnebørnene får jeg også mere tid til, og de siger, de glæder sig, fortæller Carsten Lauridsen.

 

 

 

< Tilbage