< Tilbage

Danespo indvier sit nye kartoffelcenter i Give23-01-2019 - 12:26

Fremtidens kartoffelplanter skal udvikles i det nye center, hvor Danespo samtidig har 

fået nyt hovedkontor

Næsten to hundrede deltog i indvielsen hos Danespo. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

I overværelse af næsten 200 gæster fra ind- og udland blev Danespos nye kartoffelcenter   i Give indviet i tirsdags.

I det nye kartoffelcenter samles salg, administration og udvikling på ét sted.

 

Centret omfatter både forædlingsstation på 2.000 kvadratmeter, væksthus på 1.500 kvadratmeter og Danespos nye hovedkontor på 1.000 kvadratmeter.

 

Danespo overtog forædlingsaktiviteterne fra LKF i Vandel i april 2017 og besluttede herefter at samle alle aktivitetene i et nyt erhvervsområde i Give.

 

- Vi er stolte over, at vi nu mindre end to år senere kan invitere til vores nye og betydeligt forbedrede forædlings- og udviklingsfaciliteter. 

 

- Med denne investering bidrager Danespo til udviklingen af den danske fødevareklynge, og det vil gavne den danske kartoffelproduktion inden for de kommende år, sagde Jens Holstborg, administrerende direktør i Danespo ved åbningen.

 

- Formålet med vores nye faciliteter er at sikre den fortsatte udvikling og forædling af nye kartoffelsorter til verdensmarkedet. Det er vigtigt, at vi fortsat har et stærkt fokus på de nye sorter, der er hjørnestenen i vores forretningsudvikling. Vi er en global aktør, og vi skal være på forkant med vores udvikling, så vi kan sikre vores konkurrenceevne både i Danmark og resten af verden, sagde Jens Holstborg.

 

Han understregede, at den nye forædlingsstation vil støtte de grundlæggende aktiviteter på bioteknologi-området, som Danespo kører sammen med universiteterne og de to hovedaktionærer DLF og Desprez.

 

Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug og Fødevarer roste Danespos vision om at være en førende aktør inden for udviklingen af lægge- og spisekartofler.

 

- Det er positivt, at der bliver investeret i forædling af kartofler i Danmark. Danespo skaber mange jobs og eksportkroner, og hver dansker konsumerer 40-50 kg kartofler om året. Vi har en vigtig opgave i at sørge for, at kartoffelbranchen også fremover har de fornødne rammebetingelser, sagde Flemming Nør-Pedersen.

Formanden for Danske Kartofler, Carl Heiselberg, ønskede Danespo tillykke med de nye faciliteter og takkede  virksomheden for at kigge fremad. 

 

- Jeg ser en kæmpe fordel ved, at I med de nye faciliteter også i fremtiden vil kunne tiltrække de rigtige medarbejdere, sagde Carl Heiselberg.

< Tilbage