< Tilbage

DLG er klar til nye opkøb og samarbejder07-02-2019 - 16:22

DLG har indgået aftale om salg og senere produktion af specialfoder i det nordlige USA og Canada

Ifølge koncernchef Kristian Hundebøll ser DLG muligheder for opkøb eller samarbejde i blandt andet Frankrig og Spanien, hvor specielt Spanien har en stor svineproduktion. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

DLG er igen klar til opkøb specielt inden for forretningsområdet Vitaminer og mineraler. Og rent geografisk kan det meget vel blive i Frankrig eller Spanien, at DLG vil foretage direkte opkøb eller indlede en form for samarbejde.

 

Det kom frem på DLGs pressemøde onsdag efter offentliggørelsen af årsrapporten 2018.

 

- Efter nogle år med frasalg af ikke-rentable forretnignsområder og fokus på at reducere omkostnignern har vi fået en øget robusthed i DLG. Derfor vil der indenfor de næste par år komme opkøb eller en form for partnerskaber, som skal være med til at løfte vores indtjening i fremtiden, sagde Niels Dengsø Jensen, DLGs bestyrelsesformand.

 

Koncernchef Kristian Hundebøll nævnte, at DLG ser muligheder i blandt andet Frankrig og Spanien, hvor specielt Spanien har en stor svineproduktion.

 

- Spanien er et marked, som vi bør interessere os for, for det er et marked, der virkelig er i fremtid. Så derfor er det naturligt, at vi kigger på mulighederne. Jeg har ikke noget konkret, jeg kan komme med i dag, men vi ligger jo i forvejen i de mest svineintensive dele med vores produktion i Danmark, det vestlige Tyskland, den vestlige del af Frankrig, så derfor synes vi, at vi må undersøge mulighederne i Spanien.

 

- Vi har lige op til jul købt yderligere en fabrik til produktion af vitaminer og mineraler i Frankrig. På det franske marked er der en række selskaber, som ikke selv producerer de varer, som vi gør. Derfor ser de over mod os, og jeg forventer derfor, at vi får behov for mere produktionskapacitet på det franske marked i fremtiden, siger Kristian Hundebøll.

 

Han peger desuden på, at produktionen af vitaminer og mineraler i blandt andet Tyskland kører med spidsbelastning. Derfor kan der også her blive behov for at få udbygget produktionsfaciliteterne.

 

Specialfoder i USA og Canada

DLG-koncernen har netop indgået aftale med en partner om at sælge og senere fremstille specialfoder i henholdsvis Chicago i USA og i Ontario i Canada.

 

- Vi starter en mindre produktion af henholdsvis Xolit til kvæg og Stalosan til desinfektion. Vi har oplevet en eksplosiv efterspørgsel efter de to produkter, så vi kan ikke længere nøjes med at sende containere over til det amerikanske marked. Vi har derfor fundet en partner i Chicago, der også har en afdeling i Ontario. Det bliver så den base, som vi stille og roligt vil bygge op på og så se, hvad det fører til, og i løbet af 2019 forventer vi at få en produktion i gang derovre med i første omgang på 5.000 tons, siger Kristian Hundebøll til Grovvarenyt.

 

Artikel fra Grovvarenyt 6-2019 ekstraudgave

< Tilbage