< Tilbage

Vilomix bygger ny foderfabrik i Lime på Djursland08-02-2019 - 15:56

Med den nye foderfabrik bliver der mulighed for at bruge fiskemel i produktionen i Lime

 

Den nye foderfabrik starter efter planen indkøring i maj. Foto: Vilomix.

Af Helge Lynggaard

 

Der er så meget gang i produktionen af vitaminer og mineraler hos Vilomix i Lime på Djursland, at det nu er nødvendigt med en kraftig udvidelse af produktionen.

 

Derfor bliver der bygget en helt ny fabrik, så produktionen kan udvides fra de nuværende 110.000 tons årligt til 150.000 tons og dermed øges produktionskapaciteten med 40 procent.

 

- Vores nuværende fabrik kan ikke længere klare den stigende efterspørgsel selv om vi kører i døgndrift, siger produktionsdirektør Jan Løkken, Vilomix.

 

Efterspørgslen kommer både fra danske og udenlandske kunder. Fabrikken i Lime leverer vitaminer og mineraler til landmænd og foderindustrien både herhjemme og i det øvrige Europa.

 

Den nye foderfabrik får mulighed for at benytte fiskemel i produktionen af fodertilsætning til grise.

- Hidtil har vi ikke kunne køre med fiskemel, fordi det som et animalsk produkt skal holdes helt adskilt fra produktionen af kvægfoder. Men med to fabrikker kan vi adskille det, så vi nu kan tage fiskemel ind i produktionen, siger Jan Løkken til Grovvarenyt.

 

Han fortæller, at den nye foderfabrik bliver udstyret med det mest moderne udstyr.

 

- Vi ønsker at etablere en meget sikker drift, og samtidig får vi en ny opsæknings- og palleteringslinje, siger Jan Løkken.

 

Den nye fabrik består af et silotårn på 20,5 meter samt en lagerbygning på 3.500 kvadratmeter. Den bliver udstyret med to læsseramper, et nyt produktionskontor, værksted samt laboratorium.

 

Fabrikken i Lime er en del af Vilomix International Holding A/S, der er en del af Danish Agro koncernen.

 

< Tilbage