< Tilbage

Hornsyld Købmandsgaard bygger stort siloanlæg i Gødstrup09-03-2019 - 11:01

På foderfabrikken i Gødstrup ved Herning vil tre store lagersiloer og to mindre forsiloer stå klar til den kommende høst

Det nye siloanlæg i Gødstrup ved Herning skal stå klar til høsten senere i år. Foto: Sukup Europe.

Af Helge Lynggaard

 

Den første af tre store lagersiloer er klar ved Hornsyld Købmandsgaards foderfabrik i Gødstrup ved Herning. 

Montørerne fra Sukup Europe er i fuld gang med de øvrige siloer, som omfatter yderligere to lagersiloer og to forsiloer. Hele anlægget skal stå klar til høsten 2019 sætter ind.

 

Anlægget får en kapacitet i modtagelsen på 250 tons i timen og en tørrekapacitet på 110 tons i timen.

 

- Det er vores hidtil største siloprojekt i Danmark, når vi medregner de to forsiloer, hvor kornet tages ind inden tørring, fortæller direktør Jens Erik Iversen, Sukup Europe, til Grovvarenyt.

 

Hornsyld Købmandsgaard overtog foderfabrikken i Gødstrup for godt tre år siden, da Danish Agro i 2015 fik enekontrol over Hedegaard Agro. Konkurrencestyrelsen stillede i den forbindelse krav om frasalg af foderfabrikken, som blev overtaget af Hornsyld Købmandsgaard.

 

- Vi vil gerne investere i fabrikken og i området, og foruden at have fået godt gang i foderproduktionen har vi også åbnet afdelingen og har to mand ansat til at betjene kunderne, fortæller direktør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard, til Grovvarenyt.

 

Kornet skal kun 

flyttes én gang

Om baggrunden for at opføre det store siloanlæg i Gødstrup peger Henrik Hedegaard først og fremmest på behovet for lagerkapacitet, så kornet kun skal flyttes én gang.

 

 - Vi vil gerne aftage korn fra områdets landmænd, men det er slet ikke nok til produktionen af fjerkræ- og svinefoder. Vi skal bruge meget korn, og da fabrikken ligger i et område, hvor landbruget køber mere korn, end det sælger, vil der blive tilført korn med lastbil fra andre områder til Gødstrup. Når først vi har det på bilen, skal det køres direkte hen, hvor vi skal bruge det. Nu kan vi køre kornet direkte til Gødstrup, hvor det enten kan være klar til udlevering til landbrug eller klar til brug på fabrikken, fortæller Henrik Hedegaard.

 

Der er en eksisterende lagerhal til 10.000 tons korn, som stadig skal benyttes.

 

- Men nu kan vi håndtere 40.000 tons korn uden ekstra bemanding, for hele det nye siloanlæg kan betjenes fra computere, så kornet kører på transportbånd direkte ind på fabrikken uden brug af trucks.

 

Foderfabrikken ligger under tusinde meter fra det kommende store Gødstrup sygehus ved Herning.

 

- Derfor er der fra sygehusets side stillet krav om minimering af støvgener og dermed målinger. Vi har derfor valgt et tørreri fra Lachenmeier i stedet for vores eget, hvor støvet ikke passerer gennem et filter med mulighed for at fortage målinger,  fortæller Jens Erik Iversen, Sukup Europe. 

 

 

Fokuserer på 

grovvarebranchen

Efter at Sukup Europe overtog Dan-Corn,  er der sat øget fokus på grovvarebranchen.

 

-Vi har forsøgt at tilegne os kompetencerne, så vi kan efterleve grovvarebranchens ønsker, siger Jens Erik Iversen.

Sukup Europe har alene det seneste år har leveret store siloløsninger til Overgaard, Brdr. Ewers og Danish Agro.

 

Og det er netop den type storskala-løsninger, vi sideløbende med landbrugsløsningerne vil fokusere på de kommende år, forklarer direktør Jens Erik Iversen: 

 

- Vi har fokus på turnkey-løsninger, hvor vi tager hånd om hele projektfasen, fra aftalen er underskrevet, til nøglerne afleveres. Det særlige Dan-Corn-DNA, vi stadig holder fast i, kombineret med vores finansielle, logistiske og produktionsmæssige sikkerhed, gør, at vi i dag kan levere byggeri i den største skala, siger Jens Erik Iversen.

 

Artikel fra ugemagasinet Grovvarenyt nr. 10 - 8. marts 2019

< Tilbage