< Tilbage

Agilie holder rejsegilde på stor udvidelse26-04-2019 - 14:44

Øget produktion og flere medarbejdere hos det tidligere Agro Korn gør det nødvendigt med en udvidelse af faciliteterne

 

Produktions- og lagerchef Jens Iversen ved rejsegildet på den 2.600 kvadratmeter store udvidelse hos Agilia fredag middag. Foto: Pressefoto.

Af Helge Lynggaard

 

Det er et behov for større produktionsfaciliteter samt bedre forhold for medarbejdere, der er baggrunden for, at Agilia A/S – tidligere Agro Korn – er i gang med et nybyggeri på 2.600 kvadratmeter ved Videbæk i Vestjylland.

 

Der skal blandt andet gøres plads til udvidelse af produktionen af mælkeerstatningen DanMilk til smågrise og kalve. 

Desuden indrettes der en ny kantine i første sals højde. De nuværende mødelokaler og kantinen er inddraget til kontorer, så i en længere periode har medarbejderne hos Agilia måttet indtage frokosten i en opstillet pavillon.

 

Fra september kan medarbejderne rykke over i den nye kantine, som er en del af den hidtil største udvidelse hos Agilia.

 

I dag fredag har der været rejsegilde på nybyggeriet som foruden kantinen vil rumme nye produktionslokaler, højlager, laboratorium samt omklædningsfaciliteter.  

 

- Gennem de sidste par år har vi udvidet medarbejderstaben betydeligt, og det er baggrunden for, at vi har måttet inddrage mødelokaler og kantine til kontorer. Vi er gået fra 22 medarbejdere her i huset i 2016 til nu 45 medarbejdere plus tre sælgere i udlandet, fortæller Dennis Jørgensen, kommerciel direktør i Agilia til Grovvarenyt.

 

Ud på nye markeder

Agro Korn blev overtaget af den britiske landbrugskoncern AB Agri Ltd. i 2016. Agilia er den del af AB Agri, der har fokus på proteinrige ingredienser til dyr. 

 

- Det har betydet rigtigt meget for os, at vi er blevet en del af en stor koncern. I England har vi fem medarbejdere, som udelukkende arbejder med innovation og udvikling for os mens vi har to her i Videbæk, fortæller Dennis Jørgensen og fortsætter:

 

- Vi har også kunnet øget vores produktion betydeligt og fået mulighed for at komme hurtigere ud på nogle nye markeder i Asien og Latinamerika. Det gælder specielt med vores proteinprodukt AlphaSoy. Det skyldes blandt andet, at koncernen i forvejen har en organisation i Asien. Vi er foreløbig gået uden om Kina, fordi vi oplever, der er andre vækstområder i Asien, hvor det går endnu hurtigere. Derfor er vi blandt andet på markedet i Vietnam, Thailand og Filippinerne. 

 

Dennis Jørgensen fortæller, at i det sydlige Europa, specielt i Italien og Spanien, oplever Agilia nu stor interesse for produkter, der kan erstatte et højt forbrug af antibiotika.   

 

Mælkeerstatning

AlphaSoy bliver – lige som i Agro Korns tid – lønproduceret på fabrikker i henholdsvis Danmark og et par andre steder i Europa. Omkring to tredjedele af produktionen af AlphaSoy bliver eksporteret.

 

Til gengæld bliver mælkeerstatningen til fortrinsvis smågrise produceret på Agilias eget anlæg.

 

- Vores mælketilskud til smågrise har taget fart i de sidste par år. Vi køber mælkepulveret fra danske og udenlandske leverandører og blander det derefter efter egne recepter. Der kan være forskel på leverancerne af mælkepulver, men det er netop vores spidskompetence at få det færdige produkts ens ud fra de recepter vi kører med, siger Dennis Jørgensen.

 

Han peger på, at mælkeerstatningen er specielt velegnet i besætninger med store kuld, for den ekstra mælk kan være ensbetydende med, at der kan holdes liv i flere smågrise. 

 

- Men den kan også hjælpe i besætninger i områder, hvor der er meget varmt som for eksempel i Thailand og som vi også oplevede det herhjemme sidste sommer. For at lette arbejdet med tildelingen af mælken til grise tilbyder vi også halv- og helautomatiske mælkeanlæg, som nu findes i mange stalde i Europa,

 

Plads i fremtiden

I de nye lokaler bliver der også plads til, at Agilia kan få forbedret lagerforholdene.

 

- Hidtil har vi lejet ekstern lagerplads i et større geografisk område til både råvarer og færdigvarer. En del af det vil vi nu kunne trække hjem på det nye højlager, siger Dennis Jørgensen, der glæder sig til at de nye lokaler står færdige. Og skulle behovet opstå i fremtiden, er der plads til yderligere udvidelser.

 

Artikel fra Grovvarenyt 26. april, nr. 16-17, 2019

 

< Tilbage