< Tilbage

Yara og IBM vil samarbejde om digital service til landbruget26-04-2019 - 14:50

Yara og IBM vil allerede senere i år være klar med deres første fælles produkt der skal hjælpe landbruget til at øge udbyttet

 

IBM og Yara har en ambition om at deres fælles platform skal dække 100 millioner hektar landbrugsjord. Foto: Pressefoto.

Af Helge Lynggaard

 

Yara og IBM oplyser fredag morgen i en fælles meddelelse, at parterne har indgået en aftale om at bygge verdens ledende,  digitale landbrugsplatform.

 

De to selskaber vil sammen bidrage til at øge den globale fødevareproduktion ved at trække på deres respektive kompetencer med Yaras agronomiske viden bakket op af over 800 agronomer og mere end hundrede års erfaring og IBMs digitale platforme, tjenester og ekspertise inden for kunstig intelligens og dataanalyse.

 

- Vores samarbejde drejer sig om at gøre en reel forskel i landbruget. For at kunne brødføde en voksende befolkning på en ansvarlig måde er det afgørende, at landmændene øger fødevareproduktionen på eksisterende landbrugsjord for at undgå skovrydning, siger Terje Knutsen, koncerndirektør for salg- og marketing i Yara.

 

 - Yara og IBM vil udvikle digitale løsninger, der styrker både store og små landbrug til at øge udbyttet, afgrødekvaliteten og indtægterne på en bæredygtig måde, fortsætter Terje Knutsen.

 

Verdensomspændende 

platform

Den fælles globale, digitale landbrugsplatform vil anvende kunstig intelligens, maskinindlæring og data for at give ny indsigt for landmændene. Den digitale platform vil være tilgængelig over hele verden og med en ambition om at dække 100 millioner hektar landbrugsjord - hvilket svarer til to gange størrelsen af Spanien eller tæt på syv procent af alle dyrkningsarealer verden over inklusive millioner af småbedrifter.

 

- Efterhånden som efterspørgslen efter mad stiger i takt med verdens befolkning, vil den digitale landbrugsplatform spille en vigtig rolle for at øge det globale landbrugsudbytte på en bæredygtig måde. IBMs muligheder inden for kunstig intelligens, stor databehandling og blockchain teknologi og Yaras agronomiske viden, digitale innovationskraft og globale erfaringen inden for landbrug er en perfekt kombination i vores partnerskab, siger Luq Niazi, IBM Global CEO Consumer Industries.

 

Som et første skridt vil Yara og IBM etablere fælles innovationsgrupper i digitale hubs i Europa, Singapore, USA og Brasilien. Grupperne skal arbejde tæt sammen med IBM -forskere for at udvikle nye tjenester, som for eksempel inden for visuel analyse og maskinindlæringsteknikker til at identificere og tjekke afgrøder. De første tjenester er planlagt til slutningen af 2019.

 

Flytte grænserne for 

digitalt landbrug  

Partnerskabet mellem Yara og IBM vil fokusere på alle aspekter af optimering af bedriften. Et specifikt samarbejdsområde er vejrdata. 

 

Ved sammenlægning af analytiske indsigter fra IBMs Watson Studio, IBM PAIRS-teknologien, Weather Company og andre tjenester, med Yaras  afgrødekendskab, vil den fælles platform ikke blot give lokale vejrudsigter, men vil desuden give realtidsvirkende anbefalinger, skræddersyet til de specifikke behov i enkelte afgrøder.

< Tilbage