< Tilbage

Nye opkøb fra DLG kan være på vej inden sommerferien01-03-2016 - 13:44

I samarbejde med Lantmännen kigger DLG specielt på mulighederne i England

 

Fra pressemødet ses fra venstre Group COO Kim Balle, bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen og koncernchef Kristian Hundebøll. Foto: Helge Lynggaard.

 

Af Helge Lynggaard

 

DLG kan være på vej til opkøb af virksomheder først og fremmest i England. Det vil ske i regi af det nye samarbejde LDI – Lantmännen DLG International.

 

Det oplyste koncernchef Kristian Hundebøll onsdag efter fremlæggelsen af DLG’s årsregnskab.

Han håber, at det første opkøb kan offentliggøres inden sommerferien i år. 

 

DLG har i de seneste måneder frasolgt flere virksomheder inden for fødevareområdet for at sætte øget fokus på kerneforretningen.

 

- England er et marked, vi kigger meget nøje på og afsøger mulighederne for opkøb. Det gælder både inden for grovvarer og vitaminer og mineraler – og det er meget konkret, sagde Kristian Hundebøll og understregede, at det er afgørende for DLG at finde en stærk partner. 

 

- Vi vil ikke investere i nødlidende virksomheder. Vi vil hellere gå ind og overtage virksomheder i god drift og hvor vi har mulighed for at kunne skabe synergier. Og der er penge i kassen til at foretage de nødvendige investeringer, understregede Kristian Hundebøll.

 

Koncernchefen pegede dog også på, at der kan komme opkøb i andre lande end England.

 

- Med den fremdrift, vi har haft i Baltikum, har vi planer om at vækste yderligere der. I Polen kan vi også blive bedre. Polen er jo et kæmpe landbrugsland, og det har vi nok ikke haft tilstrækkeligt fokus på. Men nu er tiden kommet til at gå mere offensivt til værks i Polen, hvor det også kan komme på tale med opkøb, sagde Kristian Hundebøll.

Han ser også gode muligheder for at DLG kan foretage opkøb i Finland.

 

- For Lantmännen er det jo næsten i deres baghave og samtidig tæt på Baltikum. Desuden er vi allerede på det finske marked gennem Danæg og DanHatch, og vi tror på, at der er muligheder i Finland uden at jeg kan være mere konkret. Og vi tror, at marginerne i Finland er meget fornuftige, sagde Kristian Hundebøll.

< Tilbage