< Tilbage

DLG’s danske grovvareaktiviteter opnår resultat på 397 mio. kr. 01-03-2016 - 13:46

Synergier og omkostningsreduktioner i DLG’s danske grovvareaktiviteter bidrager til et stærkt driftsresultat på 397 mio. kr. på baggrund af en omsætning på 15,3 mia. kr.

 

De danske grovvareaktiviteter havde en omsætning i 2015 på 15,3 mia. kr. Foto: DLG.

 

De danske grovvareaktiviteter i DLG havde i 2015 en omsætning på 15,3 mia. kr. og et driftsresultat på 397 mio. kr. på baggrund af øgede markedsandele inden for en række enkeltområder samt en reduktion i omkostningerne på 250 mio. kr. siden 2012, oplyser DLG i en pressemeddelelse.

 

- Resultatet i Danmark er en direkte konsekvens af de ændringer, vi har foretaget i de seneste år for at tilpasse selskaberne til de nye udfordringer, som et stadig presset landbrug bliver stillet overfor. Et stærkt kundefokus og øget konkurrencekraft er helt afgørende for at vinde markedsandele, siger Group COO i DLG med ansvar for Grovvarer, Ole Christensen.

 

Væksten skal i fremtiden komme fra innovation i de lande, hvor DLG er repræsenteret. DLG har via datterselskabet Sejet Planteforædling ved Horsens udviklet en række yderst succesrige sorter, bl.a. Benchmark og Pistoria, der står til et stort internationalt gennembrud. Sorterne forventes at øge indtjeningen i Sejet markant i de kommende år og give et betydeligt bidrag til DLG’s bundlinje. 

 

DLG’s rapsolieforretning leverede også flotte resultater i 2015 med en omsætning på 1,3 mia. kr. og et resultat på 32 mio. kr. DLG-koncernen har investeret kraftigt i selskabets oliemøller i 2015 og står nu i Danmark og Tyskland med en samlet kapacitet til at presse ca. 450.000 tons rapsfrø og en raffineret olieproduktion på ca. 160.000 tons. 

Samtidig bliver den forretningsmodel, DLG har udviklet i sit danske grovvareselskab, rullet ud i resten af koncernen. En ny organisering skal eksekvere klare synergier på tværs af koncernen og ventes at bidrage med betydelige omkostningsreduktioner. 

 

- Den forretningsmodel, vi har udviklet i Danmark, forventer vi i 2016 at rulle ud i vore tyske og svenske datterselskaber med et samlet mål om at reducere omkostningerne med mindst 120 mio. kr. over de næste to år. Hertil kommer, at DLG har ændret sin organisation for at sikre fuld eksekvering af alle synergier indenfor drift, indkøb, R&D samt investeringer, siger Ole Christensen. 

 

< Tilbage