< Tilbage

Danish Agro får distribution af Claas i hele Skandinavien01-03-2016 - 13:50

Danish Agro går med en helt ny aftale ind på markedet for landbrugsmaskiner i Skandinavien

Danish Agro overtager import og distribution af Claas og herunder de velkendte traktorer og mejetærksere. Foto: Claas.

Claas starter et eksklusivt samarbejde med grovvarekoncernen Danish Agro i Norge, Sverige og Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra parterne mandag formiddag.

 

Den nye aftale får virkning, når aftalen med den hidtidige salgspartner udløber.

 

Herefter vil Danish Agro sammen med sine datterselskaber blive markedsansvarlig med ansvar for service og levering af reservedele til hele Claas-produktserien i hvert af de tre lande. Claas vil støtte opsætningen og udrulningen af grossist- og forhandlerorganisationen sammen med Danish Agro.

 

- Vi har ambitiøse mål i Skandinavien, og vi fortsætter med at implementere vores vækststrategi inden for salget. Det glæder mig, at vi har fundet en partner i Danish Agro, som vi både kulturelt og strategisk passer godt sammen med, siger Jan-Hendrik Mohr, der er medlem af direktionen hos Claas og ansvarlig for salg og markedsføring.

Også koncernchef Christian Junker, Danish Agro, ser et stort potentiale i aftalen.

 

- Vi er meget tilfredse med aftalen med CLAAS. Vi forudser, at der vil ske signifikante strukturændringer inden for salg af maskiner i Skandinavien. Vi er en stærk, international virksomhed inden for landbrugssektoren i Skandinavien og Østersøregionen og vi er sikre på, at vi også her kan blive en stærk maskinpartner for landmændene, siger Christian Junker, der fortsætter:

 

- Claas er et familieejet selskab med en stærk ledelse og mange års erfaring med produktion af kvalitetsmaskiner. Vores to virksomheder bygger på de samme værdier, og jeg er sikker på, at vi vil kunne opnå et frugtbart og tillidsfuldt samarbejde, siger han. 

 

Danish Agro vil sikre et omfattende salgs- og servicenetværk i Norge, Danmark og Sverige og vil benytte både eksisterende og nye forhandlere samt et erfarent salgs- og servicepersonale i processen.  

 

- Aftalen får virkning fra den 1. oktober 2016 i Norge mens det i Danmark og Sverige ifølge aftalen først bliver fra den 1. oktober 2018, siger kommunikationsdirektør Søren Møgelvang Nielsen til Grovvarenyt.

 

Med betoningen af, at det er de formelle datoer for skiftet, antyder han, at det i praksis vil kunne ske tidligere.

Det er i dag Lantmännen, der er Claas' samarbejdspartner i Skandinavien, men Lantmännen har valgt at satse på Agco og deres mærker, som blandt andet omfatter Fendt.

 

- Mens det i Sverige er Lantmännen, der selv står for forhandlingen af Claas, er det i Danmark selvstændige forhandlere. Vi overtager import og distribution og bliver dermed markedsansvarlig i forhold til Claas. Herhjemme er der et eksisterende forhandlernetværk, som vi vil støtte op om, siger Søren Møgelvang Nielsen.

 

Om Claas
Claas er en familievirksomhed, der blev grundlagt i 1913, og er en af verdens førende producenter af landbrugsteknisk udstyr. Selskabet har hovedkontor i Harsewinkel, Westfalen, og er førende på markedet i Europa for mejetærskere. Claas er førende på verdensplan inden for en anden stor produktgruppe, selvkørende grønthøstere. Claas er også førende inden for landbrugsteknik med traktorer, ballepressere og grønthøstere. Claas-produktporteføljen omfatter desuden den nyeste informationsteknologi til landbruget.

 

Claas har 11.500 ansatte på verdensplan og havde en omsætning på EUR 3,8 mia. i regnskabsåret 2015.  

Danish Agro overtager import og distribution af Claas og herunder de velkendte traktorer og mejetærksere. Foto: Claas.

 

< Tilbage