< Tilbage

DLF køber frøfirma i Uruguay26-04-2016 - 22:12

DLF har overtaget aktiemajoriteten i frøfirmaet Estero S.A. i Uruguay. Investeringen følger frøkoncernens strategi om at styrke den strategiske tilstedeværelse i Sydamerika

Hovedparten af Esteros græsforretning udgøres af fodergræs til landbruget, og fodergræs-markedet udgør over 90 procent af det sydamerikanske marked for græs. I Uruguay er der fire gange så mange stykker kødkvæg (13,5 mio.) som befolkning (3 mio.).

Med købet af 60 procent af aktierne i Estero S.A. styrker DLF sin forretningsmæssige platform i Sydamerika. DLF’s hidtidige eksportaktiviteter bliver integreret i selskabet, som kommer til at operere som DLF Estero. De øvrige 40 procent ejes af stifterne af Estero, Carlos Rocha og Jorge Gari, der begge fortsætter i ledelsen.

 

Det skriver DLF tirsdag morgen i en presssemeddelelse.

 

Adm. direktør i DLF, Truels Damsgaard ser et stort potentiale i DLF Estero.

 

- Investeringen er vores første af sin art på det sydamerikanske kontinent. Den skal ses som en hjørnesten i vores strategi om at styrke vores tilstedeværelse i Sydamerika, siger Truels Damsgaard, og fortsætter:

 

- Vi har handlet med Estero i over ti år, og vi kender virksomheden som et veldrevet og velrenommeret frøfirma. Investeringen sikrer os en større markedsadgang til såvel Uruguay som i resten af Sydamerika og dermed bedre mulighed for at udnytte koncernens løbende investeringer i forskning og planteforædling. I kraft af vores globale forædlingsnetværk har vi udviklet en række plæne- og fodergræssorter, der klarer sig fint under de sydamerikanske himmelstrøg.

 

Opkøbet og integrationen af vores nuværende sydamerikanske eksportaktiviteter i DLF Estero hjælper os til at forløse et betydelig afsætningspotentiale i Sydamerika, siger han.

 

Bestyrelsesformand i DLF, Christian Høegh-Andersen, glæder sig over investeringen, som er væsentlig for at realisere koncernens strategiske vækstmål.

 

-Vores kernemarkeder er overordnet set modne markeder uden vækst. I forbindelse med udarbejdelsen og vedtagelsen af vores strategiplan fra sidste år drøftede vi koncernens strategiske virkefelt i bestyrelsen og med vores delegerede. Der var bred enighed om at øge vores fokus på nye markeder, herunder Sydamerika, som udgør betydende markeder for frø, især til landbruget. Vi har derfor været på udkig efter en god partner i Sydamerika, og investeringen i Uruguay giver god mening for os. Uruguay har et godt og stabilt forretningsklima, og Estero har en god adgang til landbruget og dermed forbrugerne af græsfrø, siger han. 

 

Estero er et privatejet frøfirma, der blev etableret i 2002 og har hovedkontor i Montevideo, Uruguay. Det er den tredje største frøvirksomhed i Uruguay med 25 ansatte. Estero producerer, distribuerer, afsætter og markedsfører et bedt sortiment af tempererede og tropiske arter af fodergræs og bælgplanter samt sorghum, solsikke, soyabønne, majs og plænegræs. 

 

Selskabet eksporterer frø til de sydamerikanske lande og har derudover eksport til Nordamerika, Europa, Afrika og Asien. Estero samarbejder med flere planteforædlere, herunder de statsejede forædlingsinstitutioner i Uruguay og Argentina.

< Tilbage