< Tilbage

AP Pension skal bygge hovedkontor til DLG ved Fredericia27-07-2018 - 12:18

PLH Arkitekter har vundet konkurrencen om at tegne DLG’s nye hovedsæde

 

PLH Arkitekter med den løsning, som vi mente bedst udnyttede den fantastiske placering i nærheden af Lillebælt, siger Lars Sørensen, DLG. Illustration: PLH Arkitekter.

Af Helge Lynggaard 

 

Det bliver AP Pension, der skal bygge og dermed finansiere DLGs nye hovedkontor ved Fredericia.

DLG har solgt sin del af Axelborg midt i København, hvor hovedkontoret ligger i dag, men pengene herfra skal ikke bruges til nyt hovedkontor.

 

- Vi har fra starten af processen truffet det valg, at vi vil lade andre stå for finansieringen og ejerskabet af bygningerne til vores nye hovedkontor i Fredericia. I stedet for at binde kapital i bygningerne, vil vi hellere lade den komme ud og arbejde i virksomheden, siger Lars Sørensen, CFO i DLG, til Grovvarenyt.

 

DLG har været i kontakt med syv virksomheder om byggeriet og finansieringen, før valget faldt på AP Pension.

 

- Det var helheden af konditionerne, der gjorde udslaget. En klar betingelse var, at vi selv kunne bestemme arkitektur og indretning, for det var ikke alene prisen, der var den afgørende faktor for os, siger Lars Sørensen.

 

Administrerende direktør i AP Pension, Peter Olsson, oplyser, at AP Pension investerer et mindre trecifret millionbeløb i det nye regional- og hovedkontor til DLG. 

 

- Byggeriet er godkendt i vores bestyrelse, og vi forventer at begynde byggeriet i løbet af andet halvår 2018, siger Peter Olsson. 

 

AP Pensions bestyrelsesformand er Niels Dengsø Jensen, som også er bestyrelsesformand i DLG. For at undgå diskussioner om et eventuelt interessesammenfald i forbindelse med hans post som bestyrelsesformand i begge selskaber, er sagsbehandlingen og beslutningsprocessen i begge selskabers bestyrelse blevet gennemført uden hans deltagelse, understreger DLG i en pressemeddelelse.

 

Vinder arkitektkonkurrence

PLH Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen om at tegne DLG’s nye hovedsæde i Fredericia, som ventes at stå færdigt i 2020. Bygningerne bliver på 7.500 kvadratmeter og vil blive både regional- og hovedkontor.

 

- PLH Arkitekter er kommet med et spændende projekt, der er inspireret af vores historie og baggrund i landbruget, og som også signalerer et moderne selskab, der vil være her mange år endnu. Samtidig kom PLH Arkitekter med den løsning, som vi mente bedst udnyttede den fantastiske placering i nærheden af Lillebælt, siger Lars Sørensen, DLG.

 

Det nye hovedkontor i Fredericia berører cirka 200 arbejdspladser, der flyttes fra DLG’s nuværende placering på Axelborg i det centrale København, samt cirka 100 arbejdspladser fra dele af DLG’s tre detailforretninger i Sydjylland, Østjylland og på Fyn, DLG’s Kundecenter samt datterselskaberne Vitfoss/Vilofoss.

 

DLG’s nye hovedkontor opføres på en erhvervsgrund i nærheden af motorvej E45 og Lillebæltsbroen, hvor andre større virksomheder allerede er placeret. Byggeriet ventes at stå færdigt i midten af 2020. Når byggeriet er færdigt, vil omkring 300 medarbejdere have deres daglige gang i bygningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Tilbage