< Tilbage

DLG vil lette på høstbetingelserne og udsætte investeringer30-07-2018 - 11:20

 

DLG har netop offentliggjort koncernens hidtil bedste halvårsregnskab. Resultatet overskygges imidlertid af landmændenes udfordringer med den tørreste høst i mands minde. 

Niels Dengsø Jensen, bestyrelsesformand, DLG.

Bestyrelsen i DLG er meget tilfredse med koncernens netop offentliggjorte halvårsresultat. Alligevel overskygges resultatet af den historiske situation, som mange af DLG's ejere er kommet i. Det skyldes tørken kombineret med dårlige bytteforhold for den animalske produktion, skriver DLG i en pressemeddelelse.
 
- I lyset af den alvorlige situation planlægger DLG at udsætte driftsinvesteringer resten af året - med mindre vi er sikre på umiddelbare afkast. Vi fastholder naturligvis større strategiske investeringer i henhold til vores vedtagne koncernstrategi. Men vi har besluttet at løsne op på nogle af vores høstbetingelser for at imødekomme den udfordrende situation, forklarer bestyrelsesformand i DLG, Niels Dengsø Jensen. 
 
Proteinregulering for foderkorn
DLG er et af de få grovvareselskaber, som giver proteinregulering for foderkorn. Det forventer DLG alene vil give kunderne ca. 18 mio. kr. i kontantudbetaling, når der leveres til DLG.
 
Dispensation for proteingrænse i maltbyg 
Den tørre og varme vækstperiode giver udover dårlige udbytter også andre udfordringer. For eksempel skal maltbyg have et maksindhold af protein på 11,5 procent, hvilket mange ikke kan overholde i år. DLG har valgt at give dispensation på kravet om maksindhold i maltbyg, så det flyttes til maksimalt 12,0 procent protein mod et fradrag i prisen.
 
Tørringsrabat
DLG har desuden valgt at nedsætte omkostningerne til tørring med tre procent svarende til den stigning DLG iværksatte den 1. juli 2018. Det vil selvfølgelig kun have indvirkning, hvis vejret vender, og noget af høsten bliver våd. Indtil nu er stort set alt det korn, DLG har modtaget, under basisprocent for vand.
 
Højere priser dækker ikke meromkostninger
Priserne på afgrøderne er i år væsentligt højere end sidste år, så her kompenseres noget af det tabte for de udfordrede landmænd.
 
- De højere priser ændrer ikke ved, at grovfoderarealerne har det svært, og at noteringerne for kød og mælk er på et niveau, som gør, at landmanden ikke får dækket meromkostningerne til foder. I DLG vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at sikre forsyningen af alternativer til grovfodermanglen. Men vi er udmærket klar over, at det desværre ikke i sig selv løser økonomiudfordringerne for mange af vores kunder, siger Niels Dengsø Jensen.
 

< Tilbage