< Tilbage

Dansk sojaprotein snart på vej til Kina21-09-2018 - 16:07

Proteinvirksomheden TripleA i Hornsyld har store forventninger til det kinesiske marked for sojaprotein

På proteinfabrikken i Hornsyld vil der fremover også blive produceret protiein til grise i Kina. Foto: Pressefoto.

Af Helge Lynggaard

 

Kinesiske svineproducenter får fremover mulighed for at bruge sojaprotein fra den danske proteinvirksomhed TripleA i Hornsyld.

 

Det er resultatet af en aftale, som miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i den forløbne uge har indgået med de kinesiske toldmyndigheder. På mødet med kineserne var der enighed om at åbne for, at danske producenter af sojaproteinfoder nu kan komme ind på det kinesiske marked.

 

- Det har taget fire år at nå så langt, så vi er meget glade, siger udviklings- og kvalitetschef Marianne Hjøllund Madsen, TripleA, til Grovvarenyt.

 

Hun fortæller, at kineserne er gået grundigt til værks i forarbejdet.

 

- Vi har haft besøg af repræsentanter for de kinesiske myndigheder, som skulle inspicere produktionsforholdene, og vi har skullet sende færdige produkter til Kina til godkendelse. Kineserne har skærpet fødevaresikkerheden i de sidste par år, og derfor har det trukket ud, men med aftalen i denne uge er de sidste brikker faldet på plads, fortsætter Marianne Hjøllund Madsen.

 

TripleA’s kommercielle direktør, Jesper H. Bang, er med i delegationen i Kina. Efter aftalen med myndighederne faldt på plads, kunne han indgå aftale med to distributører, så TripleA hurtigst muligt kan komme i gang med eksporten.

 

- I første omgang regner vi med at sende fem containere afsted. Der er jo et enormt marked for sojaprotein i Kina, og vi håber, at vi kan komme op på 5.000 tons årligt, siger Marianne Hjøllund Madsen.

 

Protein fra sojaskrå

TripleA benytter sojaskrå til produktionen af sojaprotein, som er specielt beregnet til mindre dyr som kyllinger og smågrise. Hos grisene letter det overgangen fra somælk til fast foder.

 

- Når vi har store forventninger til det kinesiske marked hænger det blandt andet sammen med, at Kina nu også er begyndt at lave reduktioner på brugen af antibiotika og zink. Samtidig har de forbudt brugen af blodplasma på grund af udbredelsen af afrikansk svinepest. Derfor mangler de nogle kvalitetsprodukter til deres smådyr som kyllinger og smågrise, og her passer vores produkter godt ind, siger Marianne Hjøllund Madsen til Grovvarenyt.

< Tilbage