< Tilbage

DLG opruster i Tyskland med fuld overtagelse af Roth25-01-2016 - 10:17

DLG-koncernen overtager den resterende del af aktierne i det privatejede Roth Agrarhandel GmbH

DLG-koncernens tyske datterselskab, HaGe, overtager nu de sidste 37 pct. af aktierne i Roth Agrarhandel – ét af de vigtigste grovvareselskaber i det østlige Tyskland, der har en omsætning på 3,3 mia. kr. årligt, oplyser DLG i en pressemeddelelse mandag morgen.

 

Den samlede omsætning i DLG’s tyske grovvareaktiviteter er ca. 20 mia. Det familieejede Roth Agrarhandel har en stærk forretning med en markedsandel på 30 pct. i de tyske delstater, Thüringen, Sachsen, Sachsen-Anhalt og Hessen.

 

Med den strategiske 100 pct. overtagelse af Roth kan DLG-koncernen nu realisere en lang række klare synergier på det tyske marked mellem Roth Agrarhandel og DLG-koncernens øvrige tyske grovvareaktiviteter i HaGe, BSL og HaBeMa.

 

- Med købet af de sidste 37 pct. af aktierne i Roth Agrarhandel bliver HaGe markedsledende inden for planteavl på markedet i det østlige Tyskland. Det passer perfekt ind i DLG-koncernens vækststrategi på det tyske grovvaremarked om at være markedsledende generelt, siger Ole Christensen, COO, og ansvarlig for DLG-koncernens grovvareforretning.

 

- Der pågår i øjeblikket en kraftig konsolidering på det tyske marked, og med overtagelsen af alle aktierne i Roth Agrarhandel har DLG-koncernen et særdeles stærkt udgangspunkt til fremtidens vækst,” siger Ole Christensen.

 

Fakta:
Om Roth Agrarhandel GmbH
Roth Agrarhandel er en førende grovvarehandel i det østlige Tyskland med en omsætning på ca. 3,3 mia. kr. Pr. 1. januar 2016 overtog DLG’s datterselskab, HaGe, samtlige aktier i Roth.

 

Om HaGe
DLG’s datterselskab, HaGe, inklusive Roth Agrarhandel, har 1.500 ansatte og omsætter årligt for 20 mia. kr. HaGe har aktiviteter i forbun

< Tilbage