< Tilbage

Danish Agro vil sælge maskiner i Danmark02-02-2016 - 23:10

På forårets generalforsamling og medlemsmøder vil Danish Agro forberede medlemmerne på at Danish Agro måske går ind i maskinhandel 

Danish Agro koncernen har erfaringer med maskinsalg i Finland, Estland, Polen og Tjekkiet.

 

Af Helge Lynggaard

 

Handel med traktorer, mejetærsker og andre maskiner kan sagtens blive en ny aktivitet for Danish Agro i både Danmark og det øvrige Skandinavien.

 

- Det er ikke noget, vi har travlt med at komme i gang med, og vi går ikke og banker på nogen døre. Men vi gør vores forarbejde og blandt andet vil vi tage emnet op, når vi i den kommende tid holder generalforsamling og medlemsmøder for at forberede medlemmerne på, at det kan blive aktuelt, siger koncernchef Christian Junker, Danish Agro.

 

Han mener, at maskinhandelen generelt trænger til modernisering, koncentration og rationalisering.

- Vi ved godt, at maskinhandel er mere konjunkturfølsomt end grovvarehandel og nede i en bølgedal i øjeblikket, men bestyrelsen har besluttet, at vi vil være åbne overfor muligheden for forhandling af maskiner i Skandinavien, siger Christian Junker.

 

- I udlandet er det helt normalt, at det er andelsselskaber, der står for en stor del af maskinhandlen. Så hvorfor skulle det ikke også kunne lade sig gøre herhjemme, fortsætter koncernchefen og understreger, at hvis Danish Agro går ind i maskinhandel bliver det ikke bare i et lokalt område men i et helt land.

Danish Agro er ikke ukendt med maskinsalg, for koncernen sælger maskiner for snart to milliarder kroner i Finland, Estland, Polen og Tjekket. I Estland er datterselskabet Baltic Agro for eksempel netop blevet eneforhandler af John Deere.

 

- I lyset af vores planer for Skandinavien og det øgede salg omkring Østersøen har vi samlet hele koncernens maskinsalg i et nyt holdingselskab, Agribusiness Machinery, og udskilt maskinaktiviteterne fra den øvrige grovvarehandel, forklarer Christian Junker.

Det nye selskab har hovedkontor i Galten.

< Tilbage