< Tilbage

BL-advokat: Kom op på barrikaderne05-03-2018 - 10:08

Bæredygtigt Landbrugs advokat, Hans Sønderby, opfordrer Landbrug & Fødevarer til at gå ind i sagen om vandplanerne

Spørgelysten var stor blandt de næsten 300 deltagere i Bæredygtig Landbrug generalforsamling. Især var der interesse for at få lavet telefonlister. Dels så man kunne ringe til Landbrug & Fødevarers bestyrelse, dels til alle de landboforeninger, der ikke støtter BL i deres retssag om vandplanerne. Foto: Hanne Gregersen.

Af Hanne Gregersen

freelance journalist

 

Hvis vi ikke får underkendt vandplanerne, kan det blive landbrugets død, spåede Bæredygtig Landbrugs advokat Hans Sønderby på foreningens generalforsamling.

 

Det var en engageret og til tider krigerisk Hans Sønderby, der gav Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling en verbal rystetur.

 

Baggrunden for rysteturen er den kommende retssag, som Bæredygtig Landbrug har rejst vedrørende vandplanerne. 

 

Ifølge Hans Sønderby er sagen enkel. I strid med EU-reglerne er konsekvenserne af vandplanerne ikke undersøgt, før planerne er vedtaget.

 

- Der skal foretages konsekvensvurderinger og beregninger, det fastslår EU, sagde han.

 

- Men det er ikke sket. Med andre ord aner landmændene ikke, hvor stor regningen bliver for vandplanerne. Dermed bliver de reelt frataget deres klageadgang.

 

Advokatens bekymring var, at alt for mange blot ville læne sig tilbage og afvente slagets gang.

Men dertil er der for meget på spil. Dansk Landbrug vil kun få plads til geder og fårehyrder, spåede han.

Derfor skal alle op af stolen og op på barrikaderne, tordnede Hans Sønderby. Hvert eneste medlem af Bæredygtigt Landbrug skal i deres lokale landboforeninger, i vandværker, klubber og hvor de ellers færdes, gøre opmærksom på vandplanernes alvorlige konsekvens.

 

Han opfordrede dem ligeledes til at agere på sociale medier, skrive læserbreve og ringe til L&Fs formand  for at presse organisationen til at gå ind i sagen. 

 

- Start i jeres egne foreninger. De trænger til folkeoplysning, sagde han og inviterede samtidig L&F ind i maskinrummet.

 

- I skal få alt at se, lovede han – men konkluderede, at bliver svaret nej, går Landbrug og Fødevarer ikke landmændenes men centraladministrationens ærinde.

Artikel fra ugemagasinet Grovvarenyt fredag 2. marts 2018.

 

< Tilbage