< Tilbage

DLF satser nu kraftigt på det polske frømarked12-03-2018 - 14:31

DLF får datterselskab i Polen, der skal medvirke til at forsyne det største frømarked i Østeuropa 

 

Medarbejderne i DLF's polske selskab er klar til arbejdet. Foto: Pressefoto.

DLF har oprettet et polsk datterselskab med kontor i Ilawa, 150 km sydøst for Gdansk.  

 

Oprettelsen af det nye kontor med syv medarbejdere sker efter, at DLFs markedsandel i Polen har haft en positiv udvikling gennem en årrække. 

 

Oprettelsen af det polske datterselskab er helt i overensstemmelse med virksomhedens strategi om at komme tættere på kunderne, hedder det i en pressemeddelelse fra DLF.

 

 - Med et lokalt DLF salgs-team og den erfarne branchemand Pawel Zakrzewski i spidsen har vi etableret en god platform. Herfra vi vil øge vores tilstedeværelse og opbygge vores egne brands på det polske marked, siger Søren Halbye, salgs- og marketingdirektør i DLF. 

 

- Vi er godt i gang med at styrke vores position i Central- og Østeuropa, og Polen er et meget interessant marked for os. Polen er det største frømarked i Østeuropa både til foder og plæne, og Polen har en pæn vækst i økonomien. Det vil vi gerne være en del af, og vi råder, i kraft af en meget stærk planteforædling og produktprogram, over hele paletten af kløver og græsfrøarter, der efterspørges. Med dette initiativ og en mere struktureret tilgang til markedet forventer jeg, at vi kan øge vores markedsandel markant, siger Søren Halbye.

 

Tre kanaler

Med det nye selskab betjener DLF nu det polske frømarked gennem tre kanaler. DLFs tyske selskab er koncentreret mod engroskunderne, mens DLFs engelske selskab afsætter plænegræs til en større international detailkæde i Polen. Det polske selskab skal primært betjene landbrugskunderne. 

 

Det polske frømarked er med 10-11.000 tons cirka dobbelt så stort som det danske, og fodergræsmarkedet udgør ca. 55 pct. DLF vil i første omgang satse på at øge afsætningen af græs og kløver til landbruget, der i stigende omfang efterspørger højtydende græsfoder af en høj kvalitet.

 

Også på frøproduktionssiden er Polen i vækst. Landet var for 30-40 år siden en dominerende græsfrøproducent med omkring 70.000 ha, men efter den politiske og økonomiske omvæltning i 1990 faldt arealet til det laveste niveau omkring 6.500 ha i 2002. Efter Polen blev optaget i EU i 2004 er frøarealet steget, og de seneste fem år har den årlige vækst i frøarealet været 1.000 ha. I 2016 toppede det polske frøareal med knap 30.000 ha, hvoraf alm. rajgræs udgør omkring en tredjedel.

< Tilbage