< Tilbage

Danske European Protein etablerer fodervirksomhed i Ukraine25-06-2018 - 10:06

Den danske fodervirksomhed European Protein investerer sammen med lokal partner op mod 75 millioner kroner i foderfabrik i Ukraine

 

Den nye foderfabrik i Ukraine forventes at kunne producere 8.-9.000 tons proteinfoder om måneden fra foråret 2019. Foto: Pressefoto.

Af Helge Lynggaard

 

Der er stor interesse for antibiotikafri svineproduktion ude i verden. Det er baggrunden for, at den danske fodervirksomhed European Protein har åbnet fabrik til produktion af fermenteret proteinfoder i Ukraine.

Fredag den 15. juni blev fabrikken i Rokytne officielt indviet, men der har allerede i et par måneder været gang i produktionen.

 

- På vores fabrikker i Danmark og USA er ordrebøgerne fyldt op og vi kan ikke følge med efterspørgslen, så åbningen i Ukraine kommer meget belejligt, siger direktør Jens Legarth, European Protein, til Grovvarenyt.

 

- Vi har rigtig stor succes med vores fermenterede proteinfoder, som kan bruges til antibiotikafri svineproduktion. Vi oplever stor interesse for at lave antibiotikafri svineproduktion og det gælder ikke kun i Ukraine men også i Sydamerika og Asien. De store integrerede virksomheder rundt om i verden er fremme i skoene, og de har lettere ved at tage en beslutning om ændringer af foderet, når de selv har alle specialister ansat, siger Jens Legarth.

 

- Når vi har valgt Ukraine, er det blandt andet, fordi vi kender markedet, som er meget stort derovre. Samtidig er der en stor produktion i Ukraine af soja og raps, som er de to råvarer, som vi bruger i vores produktion af mælkesyrefermenteret proteinfoder. Derudover er der billig energi og lave lønomkostninger. Samtidig ligger fabrikken i Ukraine også godt i forhold til eksport til andre lande, siger Jens Legarth.

 

European Protein er gået sammen med en lokal partner, Agrolife, der blandt andet sælger aminosyrer og antibiotika, og ifølge Jens Legarth ville det ikke være muligt at etablere produktion i Ukraine uden en lokal partner.

 

8-9.000 tons om måneden

Produktionen finder sted på en tidligere foderfabrik, som er totalt renoveret og samtidig er der bygget nyt. Kapaciteten på foderfabrikken vil i løbet af efteråret være omkring 6.000 tons om måneden, men der er allerede gang i en udvidelse, så Jens Legarth forventer, at produktionen i løbet af næste forår vil komme op på 8.-9.000 tons proteinfoder om måneden.

 

Jens Legarth anslår, at den samlede investering kommer op på 75 millioner kroner, når udbygningen står helt færdig i løbet af efteråret.

Artikel fra Grovvarenyt 22. juni 2018

 

< Tilbage