< Tilbage

HC Handelscenter får direkte adgang til havn12-03-2014 - 21:21

Et stort ønske er ved at gå i opfyldelse for den private sjællandske grovvarehandel i Venslev – direkte adgang til havn

Storsække med HC Talgødning på vej ud til landmændene. Foto: HC Handelscenter.

 

Af Helge Lynggaard

Blot fem kilometer fra HC Handelscenter i Venslev i Hornsherred på Sjælland ligger Dong Energys store Kyndbyværk, der har egen havn.

- Vi har aftalt med Dong, at vi kan få adgang til havnen, og vi har indgået en aftale om en prøveperiode på tre år, fortæller direktør Lars Peter Nielsen, HC Handelscenter, Venslev A/S.

Men selv om aftalen er i hus, er der lidt formalia, der skal på plads, før det første skib med korn eller andre varer til HC Handelscenter kan anløbe havnen. 

For havne er i dag underlagt skrappe sikkerhedsregler på linje med lufthavne, og derfor forventer Lars Peter Nielsen, at havnen først vil være klar i løbet af sommeren.

- Men det bliver et stort aktiv for os at få direkte adgang til havnen. Vi har tidligere benyttet havnene i Holbæk, Kalundborg og Hundested, men den nærmeste – i Holbæk – lukker helt til sommer, så derfor er vi ekstra glade for aftalen med Dong, siger Lars Peter Nielsen.

 

Ansvarlig for havnen

Adgangen til havnen skal benyttes til udskibning af korn samt til anløb af skibe med blandt andet gødning og træpiller.

Havnen ved Kyndbyværket bliver delt op, så HC Handelscenter bliver ansvarlig for den ene halvdel, og HC forpligter sig til at tage skibe ind i havnen for andre interesserede og servicere dem. 

- Vi kan tage skibe på op til 5.000 tons, som vi kan laste og losse ved hjælp af mobilt udstyr, fortæller Lars Peter Nielsen.

 

Opsækning af løsvarer

Han ser frem til at få den nære adgangen til havnen, for det vil reducere transportomkostninger og give mindre trafik på landevejene.

-  Desuden får vi endnu bedre mulighed for at udnytte vores niche med opsækning af løsvarer. Vi har nogle kunder, som køber varer i løs vægt i udlandet og så får de klaret opsæknignen hos os. 

- Det kan være alt fra sand og salt til gødning og træpiller. Og det er helt ned til fem kg sække og op til storsække, fortæller Lars Peter Nielsen.

< Tilbage