< Tilbage

Efter salget af HC Handelscenter: Listen af overvejelser har været utrolig lang30-04-2015 - 16:46

Brdør. Ewers overtagelse af den private sjællandsk grovvarevirksomhed er blvet godt modtaget af kunderne, der ser frem til fortsat konkurrence

Gennem de sener år er det brødrene Lars Peter Nielsen, tv., og Christian Nielsen, der har stået for den daglige drift af HC Handelscenter. Arkivfoto: HC

Af Helge Lynggaard

Da det i sidste uge blev meddelt, at Brødr. Ewers overtager den private grovvarehandel HC Handelscenter, Venslev A/S i Hornsherred på Sjælland, var det samtidig et farvel til endnu en af de selvstændige danske grovvareforretninger.

Men for ejerne af virksomheden – herunder de to brødre Lars Peter Nielsen og Christian Nielsen og deres far Bjarne Nielsen ­– var det samtidig et farvel til en familieejet virksomhed, hvor brødrene er fjerde generation.

- Listen af overvejelser har været utrolig lang inden, vi endelig besluttede at sige ja tak til handlen. Vores far har opbygget virksomheden til, hvad den er i dag, og derfor har det har betydet meget for min bror og jeg, at der hele vejen igennem har været fuld opbakning fra vores far, fortæller direktør og medejer Lars Peter Nielsen til Grovvarenyt.

Bjarne Nielsen er stadig meget erhvervsaktiv.  Han blander sig ifølge Lars Peter Nielsen ikke i den daglige drift, for efter han har smidt tøjlerne i grovvarevirksomheden for år tilbage har han kastet sig over husbyggeri sammen med lokale håndværkere.

- Vores far er købmand til fingerspidserne, og derfor har det betydet meget for ham, at han har kunnet se, at fusionen giver fortsat aktivitet, udvikling og vækst af virksomhedens faciliteter i Venslev, siger Lars Peter Nielsen.

 

Flere grunde

- Der er flere grunde til at vi har valgt at sige stop nu og sælge virksomheden. En af dem er, at hverken min bror eller jeg ser det som realistisk, at vores børn skulle overtage virksomheden på et tidspunkt. Hvis de vil gå ind i grovvarebranchen, er det selvfølgelig fint, siger Lars Peter Nielsen, der lige som sin bror står for den daglige ledelse af HC Handelscenter.

Lars Peter Nielsen peger også på, at med den  konsolidering, der sker i landbruget mod stadig større bedrifter, så er det også naturligt, at det samme sker i grovvarebranchen.

HC Handelscenter har netop offentliggjort regnskabet for 2014. Efter en omsætning på 318 millioner kroner endte resultatet med et underskud på godt 700.000 kroner.  

- Vi har haft røde tal på bundlinjen i de to foregående år, men vi har fået vendt udviklingen, og det går absolut den rigtige vej, så det har egentlig ikke haft nogen betydning for beslutningen om at sælge virksomheden, fortæller Lars Peter Nielsen.

 

Gang i Kyndby havn

Han glæder sig til gengæld over, at det er en velkørende virksomhed, der bliver solgt.

- Vi har nu i et års tid haft mulighed for at benytte Kyndby Havn, som ligger meget tæt på  os. Det har været et stort ønske gennem mange år, og det har krævet meget arbejde at nå dertil. Men det har været det hele værd, for vi har rigtig stor glæde af både at kunne få råvarer som gødning og træpiller ind til virksomheden den vej, samtidig har vi kunnet afskibe korn. Vi har fået flere tons over kajen end vi havde forventet. Det har lettet logistikken meget, for vi risikerer ikke længere at komme til at holde i lange køer, som når vi benyttede havnene i Køge eller Holbæk, siger Lars Peter Nielsen.

 

Mange positive tilkendegivelser

Han og hans familie har fået mange reaktioner siden det blev offentliggjort, at Brødr. Ewers overtager virksomheden.

- Jeg er utrolig glad for alle de tilkendegivelser, der er kommet fra kunderne. De glæder sig over, at der fortsat vil være et privat alternativ på Sjælland til de to store andelsselskaber, og det er blevet meget positivt modtaget, at det netop er Brødr. Ewers, som nu for alvor vil rykke til Sjælland. Det bliver en stor mundfuld for dem, men jeg ved, at der er mange kompetencer her i huset, som de garanteret også vil få glæde af, siger Lars Peter Nielsen.

Der er omkring 40 medarbejdere hos HC Handelscenter, og de fortsætter som hidtil.

Brødr. Ewers køber aktieselskabet, som driver virksomheden, og det betyder, at medarbejderne følger med, siger Lars Peter Nielsen.

 - Jeg må også sige, at medarbejderne  har taget det flot. De kommer nu på et nyt, stærkt hold med gode udviklingsmuligheder, og nu venter de lige som os andre på, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen giver grønt lys, siger Lars Peter Nielsen, der er uddannet linjeofficer og kom hjem til familievirksomheden i 2000. Fire år forinden var hans bror Christian kommet hjem efter at han havde uddannet sig til kemiingeniør.

- Hvad vi skal lave her bagefter? Jeg må indrømme, at så langt har vi slet ikke nået at tænke endnu, og det er heller ikke noget vi har drøftet med Brødr. Ewers. Nu skal vi lige have godkendelsen hjem, og så finder vi nok ud af noget, siger Lars Peter Nielsen.

< Tilbage