< Tilbage

Hamlet Protein udvider for stort tocifret millionbeløb i USA26-05-2015 - 12:13

Den seneste udvidelse blev taget i brug i efteråret 2014, men der er allerede behov for yderligere produktionskapacitet

Fabrikken i Ohio i USA skal udvides med en tredje produktionslinje der skal stå færdig i 2016. Foto: Hamlet Protein.

 

Af Helge Lynggaard

Hamlet Protein har netop besluttet at udvide virksomhedens produktionsanlæg i Ohio i USA med endnu en produktionslinje, der forventes at være klar i 2016.

- Det er en investering på et stort to-cifret millionbeløb i danske kroner, siger administrerende direktør Søren Munch, Hamlet Protein til Grovvarenyt.

Hamlet Protein åbnede fabrikken i Ohio i 2012 med en enkelt produktionslinje. Men det stod hurtigt klart, at der var behov for en udvidelse, og i efteråret 2014 var endnu en produktionslinje klar til drift.

Tredje produktionslinje

- Nu investerer vi så i den tredje produktionslinje, for vi oplever en stor stigning i salget af vores sojaproteinprodukter. Det gælder både på det nordamerikanske marked men også i Sydøstasien i blandt andet Vietnam, Thailand og Kina samt i Europa og herunder Danmark, siger Søren Munch.

Han fortæller videre, at når udvidelsen sker i USA og ikke på fabrikken i Horsens, er det ud fra en totalbetragtning over, hvor det bedst kan betale sig at foretage investeringen.

- Vi sender mange varer fra fabrikken i USA til Sydøstasien, så fabrikken herhjemme til gengæld kan forsyne det danske og europæiske marked. 

- Vi oplever en meget kraftig stigning i efterspørgslen fra Asien, og det er affødt af, at husdyrproduktionen bliver mere professionel. Meget små farme bliver afløst af store farme, hvor der er en høj produktivitet både når det gælder svine- og fjerkræproduktionen. Og med en høj produktivitet kan man også bedre regne sig frem til at se effekten af vores produkter, siger Søren Munch, der understreger, at der også er en stigende effektivitet i USA og Europa.

Hamlet protein fremstiller sojaprotein til specialfoder til unge dyr.

- Vi forarbejder soja på en måde, så vi fjerner de skadelige stoffer og dermed har det bedste af sojaen tilbage, og det giver et højt foderindtag og meget høj fordøjelighed. Og når man kan opnå en høj fordøjelighed hos de helt små grise får man også en høj tilvækst, forklarer Søren Munch.

Sojaproteinprodukterne fra Hamlet Protein bliver solgt til mere end 50 lande gennem eget salgsteam og et netværk af forhandlere.

< Tilbage