< Tilbage

Dansk Planteværn inviterer Coop på besøg i virkeligheden09-10-2017 - 11:40

Medlemsbladet Samvirke fra Coop tegner med foto og artikler et billede af konventionelt producerede fødevarer, der ligger langt fra virkeligheden. Det mener Dansk Planteværn, der derfor har indbudt Coop til et virkelighedstjek.

 

 

 

Dansk Planteværn vil gerne vise Coops formand, hvordan der ser ud på landet i virkeligheden, og har derfor inviteret ham til demofarmen Ryegaard ved Holbæk. Foto: Dansk Planteværn.

Hos Dansk Planteværn finder man det kritisabelt og helt uacceptabelt, at Coop bruger billeder af gasmasker og sikkerhedsdragter, der normalt forbindes med krig og atomkatastrofer, for at fremme salget af

økologiske fødevarer i Danmark.

 

Det skriver Dansk Planteværn i en pressemeddelelse, der fortsætter:

- Derfor inviterer foreningens formand Robert Racz nu Coop på et virkelighedstjek.

 

I et brev fra Robert Racz til bestyrelsesformand i Coop Danmark, Lasse Bolander, kritiserer Dansk Planteværns formand, at Coop Danmark i medlemsbladet Samvirke tegner et billede af konventionelt producerede fødevarer, og den konventionelle fødevareproduktion, der ligger langt fra virkeligheden.

 

-Det vi protesterer imod, er, at markedsføre økologiske varer ved at stille spørgsmålstegn ved sikkerheden af konventionelle varer. Det mener vi ikke er korrekt og berettiget, skriver Robert Racz i brevet til Coop Danmarks bestyrelsesformand, hvor han slår fast, at plantebeskyttelsesmidler gennemgår meget omfattende undersøgelser og skal godkendes af myndighederne inden de må markedsføres netop for at sikre at hverken brugere, forbrugere eller miljøet udsættes for uacceptable mængder.

 

Vildledning i Samvirke

- Hos Dansk Planteværn mener vi, der er plads til både konventionelt og økologisk landbrug.

 

- Vi udvikler produkter, der kan hjælpe alle produktionsformer med at dyrke sunde og sikre fødevarer, lyder det fra Robert Racz, der påpeger, at det er vildledning af forbrugerne, når Coop Danmarks blad Samvirke i artiklen Pesticider!? Det fik vi også i går skriver, at ”Brugen af pesticider er mod de økologiske dyrkningsregler”.

 

- Dette er ikke korrekt, og udsagnet er med til at vildlede forbrugerne.

 

- Det er tilladt at anvende visse pesticider i økologisk landbrug, og det er derfor skadeligt for debatten, når Coop giver indtryk af, at dette ikke er tilfældet, siger Robert Racz.

 

Artikel fra Grovvarenyt  nr.  40,  6. oktober 2017

< Tilbage