< Tilbage

Danish Agro og Vestjyllands Andel køber svensk grovvareselskab09-10-2017 - 12:01

Danish Agro og Vestjyllands Andel køber det svenske grovvareselskab VärmLant AB

 

VärmLant AB bliver nu en del af Swedish Agro, der er Danish Agro og Vestjyllands Andels fælles datterselskab. Foto: VärmLants hjemmeside.

Danish Agro og Vestjyllands Andels svenske datterselskab Swedish Agro har indgået aftale om opkøb af det svenske grovvareselskab VärmLant AB med overtagelse 15. marts 2018, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

 

VärmLant AB, der er familiejet og har hovedsæde i Säffle, omsatte for 178 millioner kroner i 2016 og beskæftiger 19 medarbejdere.

 

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, glæder sig over aftalen med det svenske selskab.

 

- VärmLant AB er et veldrevet grovvareselskab, der har haft et tæt samarbejde med svenske landmænd igennem mange år. Via opkøbet ser vi store muligheder for at styrke dette samarbejde og bringe Swedish Agros produkter og ydelser ud til endnu flere svenske landmænd. Jeg ser store perspektiver i denne aftale, siger han.

 

Ifølge Swedish Agros administrerende direktør, Björn Skogsberg, følger opkøbet en fastlagt strategi.

 

- Swedish Agro har en strategi om styrke vores geografiske tilstedeværelse, så vi er i stand til at skabe værdi for endnu flere svenske landmænd. Med opkøbet får vi nu tre større afdelinger med en betydelig lagerkapacitet samt havnefaciliteter i et vigtigt landbrugsområde. Det skal være udgangspunktet for at styrke samhandelen i et område, hvor vi ikke har været stærkt repræsenteret før, siger han.

 

Administrerende direktør i VärmLant AB, Niclas Johanson er tilfreds med aftalen.

 

- Det har været vigtigt for os, at finde en løsning, som er til gavn for landbruget i regionen samtidig med at vores medarbejderes job sikres. Med Swedish Agro som købere er vi overbevist om, at vi opnår præcis dette, siger han.

Niclas Johanson fortsætter sit arbejde i VärmLant og bliver udnævnt til regionschef i Swedish Agro.

Aftalen er betinget af godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder.

 

Artikel fra Grovvarenyt  nr.  40,  6. oktober 2017

< Tilbage