< Tilbage

DLF leverer rekordstort driftsresultat på 225 mio. kr.03-11-2017 - 22:48

Med en omsætning på 3.526,8 millioner kroner og et resultat før renter og skat på 225,1 millioner kroner fremlagde DLF AmbA et godt resultat på koncernens generalforsamling

 

DLFs formand, gdr. Christian Høegh-Andersen. Foto: DLF

 

Af Anya Engelbrecht

 

DLF-koncernen leverede et rekordstort driftsresultat for regnskabsåret 2016/17, hvor indtjeningen er steget med 11 procent i forhold til sidste regnskabsår. Koncernomsætningen var på samme niveau som året før, og salget af kløver og græsfrø udviste en mindre stigning. 

 

Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

 

Driftsresultatet er opnået i en sæson, hvor frøarealerne i 2016 blev reduceret efter en stor frø-høst i 2015. Da det samtidigt er lykkedes for DLF at få en mindre fremgang i afsætningen, har det medført, at lagerbeholdningerne er nedbragt. Det har medvirket til et stærkt cash-flow i koncernen på 223 mio. kr. 

 

Administrerende direktør Truels Damsgaard peger på flere forklaringer til regnskabsresultatet.

 

- Resultatet er skabt gennem en solid indsats i alle koncernselskaber, som alle har bidraget positivt til regnskabet. Det er en styrke, at vi er til stede på de betydende markeder, at vi har styr på forsynings- og logistikkæden, og at vi kan efterkomme kundernes behov til både indhold og emballeringsbehov, siger Truels Damsgaard og fortsætter:

 

- Kunderne efterspørger i stigende grad produkter, der er klar til salg, når de forlader vores afdelinger. Afsætningen af specialemballerede blandinger er vokset med 28 procent på to år, og det er strategisk set en glædelig udvikling, at en større del af salget sker i form af blandinger, der sammensat af flere frøkomponenter.   

Koncernomsætningen blev 3,527 mia. kr. i 2016/17, hvilket er på niveau med sidste sæson. 

 

EBIT resultatet udgjorde med 225,1 mio. kr., en fremgang på 11 pct. i forhold til 2015/16, og årets koncernresultat efter skat blev på 160,6 mio. kr. 

 

Regnskabsresultatet skal også ses i lyset af, at selskabets ejere blev afregnet med knapt 13.000 kr. pr. ha. 

< Tilbage