< Tilbage

Danish Agro koncernen og svensk partner etablerer kornterminal i Sydsverige10-11-2017 - 14:30

Kornterminalen vil øge konkurrencen på det svenske marked til gavn for de svenske landmænd, siger koncernchef Henning Haahr, Danish Agro

Den nye kornterminal, der etableres i Åhus ved Kristianstad i det sydlige Sverige, forventes at stå færdig i 2019. Foto: Danish Agro.

Danish Agros svenske datterselskab Swedish Agro og Kristianstadsortens Lagerhusförening (KLF) har netop indgået aftale om etablering af en fælles kornterminal i Åhus. 

 

Med aftalen etableres et fælles 50/50 ejet selskab, Swedish Grain Terminal AB, der overtager KLFs eksisterende aktiviteter i Åhus, og som udvider kapaciteten i Åhus fra ca. 50.000 ton til ca. 100.000 ton. Byggeriet forventes at stå færdigt inden høsten i 2019. 

 

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, glæder sig over aftalen, der ikke kun vil gavne de to selskaber, men også de svenske landmænd.

 

- Swedish Agro har en klar strategi, der blandt andet skal sikre værdi for landmanden gennem effektiv infrastruktur og flere eksportmuligheder. Aftalen med KLF sikrer netop yderligere havne- og lagerfaciliteter i et stærkt landbrugsområde. Det øger ikke alene de to selskabers konkurrencekraft men også den generelle konkurrence på det svenske marked til gavn for de svenske landmænd. Vi er glade for den åbne og tillidsfulde dialog med KLF, der ligger til grund for denne aftale, siger han, og fortsætter:

 

- Havnen i Åhus er af stor strategisk betydning for både KLF og os, og den har et potentiale, som vi nu får fuldt udnyttet gennem aftalen. Den fælles investering er et udtryk for økonomisk ansvarlighed, og den sikrer, at vi nu kan bygge de mest effektive, moderne og fleksible faciliteter til gavn for selskaberne og de svenske landmænd. Vi ser frem til, at komme i gang med byggeriet, siger han. 

 

Swedish Agro og KLF har i mange år haft et tæt samarbejde om indkøb af gødning og planteværn via DLA Agro Sverige.

 

Swedish Agro beskæftiger 137 medarbejdere og har hovedsæde i Kalmar. KLF beskæftiger 30 medarbejdere og har hovedsæde i Kristianstad.

< Tilbage