< Tilbage

Vestjyllands Andel får i første halvår overskud på 40 mio. kr. 08-01-2014 - 15:55

Omsætningen i koncernen Vestjyllands Andel steg i de seks måneder til 828 millioner kr. mod 783 mio. kr. i de tilsvarende måneder sidste år.


Vestjyllands Andel har øget såvel omsætning som overskud i første halvår af koncernes regnskabsår. Arkivfoto: Vestjyllands Andel.

Det går godt med både omsætning og indtjening i Vestjyllands Andel.

Det viser halvårsregnskabet for perioden 1. juni til 30. november 2013, som blev offentliggjort fredag formiddag.

Omsætningen i koncernen Vestjyllands Andel steg i de seks måneder til 828 millioner kr. mod 783 mio. kr. i de tilsvarende måneder sidste år.

Medregnes VA Energi og Hobby steg omsætningen yderligere til 926 millioner kr.

Overskuddet blev på 40 millioner kr. og det er 10 millioner mere end tilsvarende periode sidste år, hvor det var 30 millioner kr. og samtidig langt mere end de budgetterede 23,5 millioner kr.

-Vi er tilfredse med de mange gode resultater, der er skabt i virksomhedens aktiviteter, og det er glædeligt, at vi forsat har kunnet øge omsætningen og samtidig fastholde en flot lønsomhed, siger direktør Carsten Lauridsen, Vestjyllands Andel i en kommentar til halvårsregnskabet.

- Der er ingen tvivl om, at vi har appel til rigtigt mange landmænd som viser øget interesse for Vestjyllands Andel og værdsætter vores måde at drive grovvarevirksomhed på.

 - En fastholdelse af tonnagen dokumenter det,  hvilket er særligt tilfredstillende. Det er også meget tilfredsstillende, at vores investeringer i datterselskaber i ind- og udland udvikler sig rigtigt positivt og også bidrager solidt til resultatet, siger Carsten Lauridsen.

Egenkapitalen i selve grovvareselskabet Vestjyllands Andel er øget til 505 millioner kr., hvilket giver en soliditet på cirka 50 procent. 

< Tilbage