< Tilbage

Nye forbud mod sprøjtemidler25-05-2014 - 22:49

Miljøminister Kirsten Brosbøl fjerner yderligere seks produkter fra hylderne

Man skal kunne lade ungerne lege ude i haven uden at være bekymret for, om de tager skade af plænerensen, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

 

Af Helge Lynggaard

Miljøminister Kirsten Brosbøl fjerner endnu en gang sprøjtemidler fra de danske hylder, fordi de måske kan medføre en lille sundhedsrisiko for børn, der leger på græsplæner, som kort forinden er blevet sprøjtet med midlerne.

I marts besluttede miljøministeren at fjerne ni produkter fra markedet og satte samtidig gang i en vurdering af lignende sprøjtemidler, der er beregnet til brug på græsplæner.

Resultatet er, at yderligere seks produkter bliver forbudt, og dermed skal i alt 15 ud af 23 eksisterende produkter fjernes fra markedet, meddeler miljøministeren i en pressemeddelelse fredag den 23. maj.

- Når vi får ny viden, der viser, at visse sprøjtegifte kan indebære en risiko for vores børn, så skrider jeg selvfølgelig ind. Man skal kunne lade ungerne lege ude i haven uden at være bekymret for, om de tager skade af plænerensen, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

- Vi skærper hele tiden kravene til sprøjtemidlers sikkerhed i takt med, at vi får mere viden på området. Vi er nu kommet frem til, at de 15 midler måske kan udgøre en risiko. Derfor skal de væk fra hylderne, siger Kirsten Brosbøl. For de ni første midler har butikkerne indtil 1. juni 2014 til at sælge produkterne.

For de seks midler, som nu er vurderet, har butikkerne indtil 1. juli 2014 til at sælge produkterne.

Midlerne må anvendes indtil den dato, der fremgår af etiketten (1. august eller 1. september), men skal være bortskaffet efter 1. oktober 2014.

De seks midler, der forbydes nu er:

Trim mod ukrudt  

Bofix  

Turfline Plænerens 

Cab-Dan Plænerens  

Bonus Plænerens Konc.

Trim Plænerens

< Tilbage